GENEL Haber Girişi : 04 Haziran 2020 09:39

İSKİ EYÜPSULTAN'DAN AÇIKLAMA

İSKİ EYÜPSULTAN'DAN AÇIKLAMA
İSKİ Eyüpsultan Şube Müdürlüğü Çırçır Mahallesi'nde meydana gelen yol çökmesi ile ilgili açıklama yaptı.

İSKİ Eyüpsultan Şube Müdürlüğü yaptığı açıklamada “ Çırçır Mahallesi, Güngören Caddesindeki atık su hattının deformasyona uğraması ve sık sık atık su baskınları yaşanması sebebiyle 13/05/2020 tarih ve 192588 nolu İBB Altyapı Koordinasyon Müdürlüğünden alınan kazı ruhsatı ile 15/05/2020 tarihinde kazı çalışmasına başlanmış olup 02/06/2020 tarihinde tamamlanmıştır.

02.06.2020 tarihinde ilçemizde meydan gelen aşırı yağışlar ve aynı zamanda tranşede bulunan Ø150 ‘lik içme suyu hattında oluşan boru kırığı arızası meydana gelmesi sebebiyle, atıksu kanal kazı tranşesinde çökme oluşmuştur. Çökme ile birlikte ek fotoğraflarda da görüleceği üzere tranşenin gevşemesi sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü ve özel servis minibüsü  içme suyu şebeke boru kırığı hasarının bulunduğu alanda güvenlik tedbirleri alınması çalışması esnasında uyarılara rağmen güzergâhı kullanmak istemesi sebebiyle otobüsün ön sağ lastiği tranşeye düşmüş ve araç anında olay mahallinde kurtarılmış olup, otobüs aracında herhangi bir maddi hasar rastlanmamıştır.

 

Sonuç; Eyüpsultan Şube Müdürlüğümüz yüklenici firma arıza ekipleri tarafından 03.06.2020 tarihinde Ø150’lik içme suyu şebeke hattı onarılmış olup, kanal kazı tranşesinde çökme oluşan bölgeler doldurulmuştur. Ayrıca yağmurlar akabinde asfalt altı betonlama ve asfalt kaplama çalışması ivedilikle yapılacaktır.”