EKONOMİ Haber Girişi : 19 Ağustos 2022 12:05

İMAMOĞLU'NDAN KİRA YARDIMI AÇIKLAMASI

İMAMOĞLU'NDAN KİRA YARDIMI AÇIKLAMASI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da kira yardımlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. İşte Ekrem İmamoğlu'nun dikkatleri çeken kira yardımı açıklaması...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da riskli yapıların yeniden inşa edilmesi sürecine start vermek amacıyla Belediye Meclisi'nden yetki isteyeceğini dile getirdi. 

 

Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 1'inci etap teslim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm destek ödemelerinde kira yardımlarının 1150 TL'Den 1500 TL'ye, 2 bin TL'den 2.600 TL'ye yükseltildiğini açıklamıştı. 

Bu haberin ardından Ekrem İmamoğlu da kira yardımlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. İşte Ekrem İmamoğlu'nun dikkatleri çeken kira yardımı açıklaması...

 

Tele1'de yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin yıldönümünde sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımında kira desteğine ilişkin ifadeleri dikkatleri çekti.

 

Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşıma 17 Ağustos 1999 depreminde yaşamını yitirenleri anarak başladı. Afetin siyaseti olmayacağına dikkat çeken İmamoğlu, "Yıllardır çözümsüz bir biçimde bekleyen yüksek konut ve nüfus alanlarımızı yeniledik" dedi ve başta çözümsüz ve tıkanmış plan sorunlarıyla ilgili 80 bölge planı hazırladıklarının altını çizerek ilçelere yolladıklarını belirtti. 

 

Ekrem İmamoğlu, "Toplamda 600 bin problemli yapıdan bahsediyoruz. Burada hepimizin çoçukları ve aileleri yaşıyor" diye konuştu ve riskli yapılarla ilgili açıklamasını sürdürdü.  

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Riskli yapısını dönüştürmek isteyen İstanbullular için teknik ve garantör suan anahtar teslim sunan 'İstanbul Platformu'nu açtık İBB'nin elindeki stokları kullanabilmesi için yetki isteyeceğiz. 'Kentsel dönüşüm proje' alanlarında kullanmak için yetki isteyeceğiz" açıklamasında bulundu ve riskli bölgelerde oturan özellikle kiracı olan vatandaşlara kira desteği sağlayacaklarının altını çizdi. 

 

İmamoğlu, "İster kiracı ister ev sahibi olsun riskli yapıların yenilemesi için 3.450 TL kira desteği verilmesini meclisimize getireceğiz. Biz tespitleri yaptık, imar planlarını geçirdik. Siz de binanızı yenilemek için başvurun" açıklamasında bulunarak paylaşımını tamamladı.