KÜLTÜR SANAT Düzenleme Tarihi : 01 Ekim 2020 10:08 Haber Girişi : 01 Ekim 2020 10:09

İBB’DEN ÖĞRENCİLERE UZAKTAN EĞİTİME ERİŞİM DESTEĞİ

İBB’DEN ÖĞRENCİLERE UZAKTAN EĞİTİME ERİŞİM DESTEĞİ
İBB, öğrencilerin derslerini online olarak takip ettiği uzaktan eğitim sistemine herkesin erişebilmesi için ücretsiz internet hizmeti veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), eğitime verdiği destekle çocuk ve gençlerin yanında olmaya devam ediyor. İBB’nin ücretsiz bilişim, teknoloji ve internet hizmeti verdiği Belnet şubeleri ve Gençlik Ofisleri, eğitimlerinde aksama yaşamaması için öğrencileri dersleriyle buluşturuyor. Bilgisayar ya da internet imkanı olmayanlar, Belnet şubeleri ve Gençlik Ofislerinde saat 16.30’a kadar derslerini takip edebiliyor.

Çocuk, genç ve yetişkin ayrımı olmaksızın tüm İstanbullulara ücretsiz internet hizmeti veren İBB Belnet şubeleri, kentin farklı alanlardaki ihtiyaçlarına cevap veriyor. Pandemi öncesine kadar mesleki gelişime yönelik bilgisayar tabanlı eğitimlerin düzenlendiği, çocukların kodlama ve tasarımla tanıştığı Belnet’ler, koronavirüs nedeniyle başlatılan uzaktan eğitim sistemi için de öğrencilere destek oluyor.

21 İLÇEDE 35 BELNET ŞUBESİ

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Belnet’ler, uzaktan eğitim döneminde tüm öğrencilere kapılarını açtı. İstanbul’un 21 ilçesinde hizmet veren 35 Belnet şubesi, pandemi tedbirleri ile öğrencilere uzaktan eğitim sistemine bağlanma hizmeti veriyor. Aileler,  tehlikeli ve zararlı içeriklere karşı korumalı internet bağlantısı bulunan Belnet’lere, çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderebiliyor.

AYNI ANDA 344 ÖĞRENCİYE UZAKTAN EĞİTİME ULAŞMA İMKÂNI

Belnet şubelerinde pandemi tedbirleri kapsamında kapasitenin yarısı kadar öğrenci kabul ediliyor. Hijyen ve sosyal mesafe kuralları titizlikle uygulandığı şubelerde aynı anda 328 öğrenci uzaktan eğitime bağlanma ve derslerini takip etme imkânı elde ediyor. Eğitimlerde ihtiyaç duyulan kulaklıklar da bir başkasının kullanmaması ve öğrencilerin her gelişinde aynı kulaklığı kullanabilmesi için kendilerine hediye ediliyor.

Belnet’lerin yanı sıra Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı iki Gençlik Ofisi de internet hizmeti sunmaya başlayacak. Sarıyer Gençlik Ofisi ve Kütüphanesi ile Büyük İstanbul Otogarı’nda yer alan İBB Gençlik Ofisinde uzaktan eğitimini sürdürebilecek.

Çalışma kapsamında, 37 noktada verilen hizmetin kentin uzak noktalarına da ulaştırılması düşünülüyor. Kasım ayından itibaren Mobil Belnet Otobüsleri’nin merkeze uzak köy ve mahallelere giderek hizmet kapasitesinin büyütülmesi ve aynı anda 344 öğrencinin internetle buluşturulması planlanıyor.

İBB Belnet hakkında detaylı bilgiye, 09:00 – 16:30 saatleri arasında Belnet şubelerinden ya da internet adresinden ulaşılabilir.

Uzaktan eğitime erişim için Gençlik Ofislerini tercih edenler de Büyük İstanbul Otogarının Dolmabahçe Saat Kulesi bölümündeki ofise ya da Cumhuriyet Mahallesi, Arabayolu Caddesi, Yazlık Çıkmazı Sokaktaki Sarıyer Gençlik Ofisi ve Kütüphanesini ziyaret ederek hizmetten faydalanabil

Etiketler : ibb intrnet