GENEL Düzenleme Tarihi : 07 Eylül 2020 12:34 Haber Girişi : 07 Eylül 2020 12:35

GÜZELTEPE CEM EVİ’NDE AŞURE LOKMASI DAĞITILDI

GÜZELTEPE CEM EVİ’NDE AŞURE LOKMASI DAĞITILDI
Güzeltepe Pirsultan Cemevi Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Aşure etkinliği düzenlendi. 

Bin 340 yıl önce Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 yaren yoldaşı anısına tutulan Yas-ı Muharrem orucunun ardından dağıtılan Aşure lokması, Güzeltepe Pirsultan Cemevinde vatandaşları bir araya getirdi.

Güzeltepe Pirsultan Cemevi Derneği tarafından organize edilen etkinlikte Aşure lokması dağıtımı öncesinde Hz. Hüseyin ve 72 yaren yoldaşı anıldı. 

 

Pandemi kuralarına uygun olarak cemeviönünde açık alanda yapılan aşure günü etkinliğine Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Güler Işıkcevahir, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, Emel Bilenoğlu, Ferzan Özer, CHP Meclis Üyesi Gülsüm Polat,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anmada konuşan  Güzeltepe Pirsultan Cemevi Derneği Başkanı Abuzer Çetinkaya aşure gününün huzura ve barışa vesile olmasını dileyerek, “Her zaman ülkemizin bu huzura, barışa ihtiyacı var. Tüm halk bugün burada birlik olacağız, beraber olacağız. Et tırnaktan ayrılmaz. Biz böyle bir bütünlüğü sergilemek için varız.” dedi.

 

Programda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Güzeltepe Cemevi’nde aşure lokması ikramında bulunduk. Bolluğun ve bereketin simgesi olan aşurenin ve tutulan oruçların Hakk katında kabul olmasını diliyorum" dedi.