GÜNDEM Haber Girişi : 03 Ağustos 2022 17:06

Gürsel Tekin, “Geçmişte FETÖ'nün Yaptığını Şimdi AKP Yapıyor!”

Gürsel Tekin, “Geçmişte FETÖ'nün Yaptığını Şimdi AKP Yapıyor!”
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin şaibeli KPSS sınavı ile ilgili açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Bunlardan önce Türkiye’nin en güvenilir kurumu ÖSYM’ydi. Sınav sorularının çalınması bahis konusu değildi. Ama geldiğimiz noktada, AKP iktidarlarında gerçekleştirilen ve şaibe iddialarına konu olan merkezi sınavlara bir yenisi daha eklendi. KPSS’ye giren milyonlarca genç mağdur edildi, emekleri çalındı. AKP öncesinde en güvenilir kurumdu bugün içine düşürüldüğü durum çok üzücü.” dedi

 

 “2010 yılında FETÖ tarafından gerçekleştirilen KPSS’de yaşanan toplu kopya ve soruları sızdırma skandalı henüz aydınlanmamışken, aradan geçen 12 yılda ÖSYM tarafından düzenlenen neredeyse her sınavda yeni skandallar ortaya çıkıyor diyen Tekin, “yüksek puan aldığı halde yıllardır iş hayaliyle evinde oturan o gençlerimiz elbet bunun hesabını sandıkta soracaktır. “Sınav yapmayı bile beceremeyen bir iktidar var. Getirin sandığı da millet nefes alsın artık.” İfadelerini kullandı.

 

FETÖ’nün devlette en yoğun örgütlendiği dönemlerden olan 2010-2015 yılları arasında ÖSYM’nin, birçok skandala imza attığını hatırlatan Tekin, “dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan, KPSS sınavındaki iddialar için de MİT'e talimat vermişti ne oldu sonuç, sıfır. Gelin görün ki... Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) raporu, ÖSYM’de soru hazırlayan personelin aynı zamanda dershanelere de soru hazırladığını belirtmişti. ÖSYM'i de KPSS'yi de kepaze bir sisteme dönüştürdüler. CHP iktidarında yandaş olan değil hakkeden yükselecek. Adalet olmadan kalkınma olmaz.” Dedi

 

AKP'nin sınav karnesi skandallarla dolu diyen Tekin, “Son 20 yılda KPSS'de kopya, YGS'de şifre, Denklik Sınavı'nda önceki yılın sorularının tekrarı derken milyonlarca aday mağdur edildi”

 

İşte AKP’nin sınav karnesi:

2009

Polis Koleji Sınavı: Sınava giren bir öğrencinin ‘müşteki’ sıfatıyla verdiği ifade üzerine başlatılan sınava giren 907 adayın bir bölümü ile ilgili olarak dava açıldı.

2010

-Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS), 500 aday, tüm soruları bilerek, tam puan aldı. Sınav birincileri arasında evli çiftler yer aldı. Soruların çalındığı şüphesi üzerine sınav yeniden yapıldı. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan görevinden istifa etti.

2011

-1 milyon 692 bin 345 öğrencinin girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifreleme yöntemiyle kopya uygulandığı iddia edilmişti. ÖSYM Başkanı Ali Demir, önce iddiaları reddetti. Ardından "Şifre yok, kopya var" demişti

2011

-9 bin 750 Baş polis kadrosu için açılan sınava 50 bin aday katıldı. Yerel kontenjan uygulandı. Bu yüzden bir ilde 40 net yapan sınavı kazanırken başka ilde 70 net yapan başarısız oldu.

-ÖSYM'nin yaptığı Tıpta Denklik Sınavı'nda 2010 yılında sorulan 74 sorunun yerlerinin bile değiştirilmeden yeniden adaylara yöneltildiği ortaya çıktı. Sınav iptal edildi.

-ÖSYM adaylara bilgi vermeden LYS'de puan hesaplama sistemini değiştirdi. Yüz binlerce adayın puanı eksik hesaplandı.

-Bin 589 kişinin katıldığı yargıçlık sınavında soruların sızdırıldığı iddia edildi. 2010 KPSS'de olduğu gibi eş ve akrabaların dereceye girmesi üzerine sınav iptal edildi.

2012

-KPSS devam ederken Genel Kültür Testi'nin 60 sorusundan 57'si bir internet sitesinde yayımlandı. Sorular şıklarına kadar ÖSYM'nin kitapçığıyla aynı çıktı. Dava dosyası 2010 KPSS'de yaşanan kopya iddialarıyla ilgili açılan davayla birleştirildi.

2013

-Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği Komiser Yardımcılığı Sınavı’ndaki soruların önceden bazı kişilere verildiği, sınav salonlarına soru kitapçıkları kutularının açılmış olarak getirildiği iddia edildi.

-8'nci sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nda 718 adayın puanları hesaplanırken Almanca ve Fransızca cevap anahtarlarının karıştığı ortaya çıktı. Mahkeme önceki gün SBS yerleştirmesinde yürütmeyi durdurma kararı verdi.

2014 LYS:1 milyona yakın öğrencinin üniversiteye yerleşmek için girdiği bu sınav da soruşturuluyor.

Ve şimdi de, 31 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS A Grubu oturumlarına yönelik çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Soru kitapçıklarının yayımlanmasının ardından, ÖSYM’nin soruları ile Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında yer alan soruların birebir olduğu öne sürüldü.

Tekin, “Daha önce FETÖ sınav sorularını çalıyor diyordunuz şimdi FETÖ’de yok bu soruları  kim Çalıyor?diye tepki gösterdi.