Güçlü kadın güçlü toplum

Kadın cinayetlerinin arttığı bu günlerde anneler gününü kutlamak, kadının önemini ve değerini sadece bir güne sığdırmak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Toplumun aydınlanmasının ve cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önemi aslında bu günlerde daha çok ortaya çıkıyor. İşte tam da bu nedenle Sivil toplum Kuruluşları hayatımızda önemli bir yer ediniyor. 


İlçemizde pek Çok Sivil Toplum Kuruluşu var. Ama ben bu yazımda, anneler günü olması dolayısıyla, bölgemizde faliyet gösteren kadın yöneticilere yer vermek ve toplumsal bir farkındalık yaratmak istiyorum. 

 

İlçemizde başarılı kadınların sayısının artmasını, pandemi sürecinde bir çok alanda toplumun sorunlarına eğilerek, sosyal medya aracılığı ile de olsa çözüm üretmeye çalışıp halk ile buluşmalarını takdire değer buluyorum. 

 

Kadınlarımızın kendini geliştirerek toplumda yer edinmesi, parmağına yüzük takmadan önce koluna bilezik takması, geleceğini belirlemede çok önemli bir rol oynuyor. 

 

Kadınlar olarak yeteneklerimiz ve ilgi alanlarımız doğrultusunda önümüze hedefler koyabilir ve kendimizi bu konularda geliştirerek toplumda önemli görevler edinebiliriz. Eyüp Belediyesinin sunmuş olduğu meslek edinme programlarına katılabilir ya da Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görev alabiliriz. İşte size ilçemizde bulunan bazı dernekler ve faliyetleri.

 

Türkiye Erozyanla Mücadele, Ağaçlandırmanın Önemi ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (Tema) bölge sorumlusu Ülüve Atasoy'un doğa sevgisi ve bilinciyle varlığını bizlere hissettirmesi ve birçok hayır işlerine imza atarak halkın sevgisini kazanmış  olması ayrı bir söyleşi konusudur. Eğer sizler de toprak, su ve doğayla iç içe zaman geçirmek, buradaki etkinliklere katılmak isterseniz,  TEMA vakfını ziyaret edebilir, Ülüve hanım ile iletişime geçerek buradaki çalışmalara katkı sunarak bir fidan da siz dikebilirsiniz.

 

Göktürk şubesi yeni açılmış olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, özellikle eğitime verdiği destek, önem ve bu hususta gösterdiği hassasiyetle insanlarla buluşmaya devam ediyor. Şube sorumlusu Gülümser Şimşek ile iletişime geçerek dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi alabilir, aynı zamanda tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak insanlar arasında bir köprü oluşturmaya çalışan bu derneği ziyaret edip burada verimli zamanlar geçirebilir, hatta hayır işlerine destek vererek eğitim gönüllüsü de olabilirsiniz.

 

Alibeyköy'de bulunan Çağdaş Kadınlar Derneği'ni ziyaret ederek de hem derneğin çalışmaları hakkında bilgi alıp hem de katılım sağlayarak destek olabilir ve bölgemizde kadınlarla büyük bir dayanışma sağlayabilirsiniz. Burada Başkan Sakine Sayar'ın toplum sağlığını korumaya ve kadına karşı şiddetin son bulmasına yönelik yapmış olduğu samimi ve içten çalışmalarına katılabilir, kadın cinayetlerine karşı verdiği mücadeleye Sizler de destek olabilirsiniz. 

 

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ise her kesimden insana ihtiyaç halinde hem hukuki hem de psikolojik destek ve çözüm yolları sağlayarak hizmet sunuyor. Başkan Türkmen Çelep, dernek ilçemizde henüz yeni açılmış olmasına rağmen toplumsal farkındalık yaratmak ve bu konuya dikkat çekmek için hem sosyal medya aracılığıyla hem de yönetimde görev alan arkadaşlarıyla beraber çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Sizler de böyle bir kuruluşun yanında yer almak isterseniz eğer Alibeyköy'de bulunan derneği ziyaret edebilir ve çalışmalarına katkı sağlayabilirsiniz.

 

Kendi potansiyelimizi keşfederek ve bir çok projenin içinde yer alarak daha güçlü bireyler ve  daha sağlıklı bir toplum oluşturabiliriz.

 

Sivil toplum kuruluşları aynı görüş ve düşüncede olan insanların bir araya toplanmasını sağlayarak büyük bir güç oluşturur. Böylelikle sosyal, kültürel, sanatsal ve hukuki alanlarda hayatımızı kolaylaştırıp örgütlenme sağlayarak  ortak hedeflerimize daha çabuk ulaşmamızı sağlarlar. Hızlı ve güvenilir ortamlar sunarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma gücü oluşturur ve bizlere büyük bir katkı sağlar. Böylece kitlelerin gücünü daha net görmek mümkün olur.

 

Sizler de bu ve bunun gibi farklı derneklerde faaliyet gösterip hayır işlerinde bulunarak zamanınızı daha verimli geçirebilirsiniz.

 

Tüm annelerin anneler gününü kutlarım.