TEKNOLOJİ Haber Girişi : 17 Nisan 2023 12:41

Geri Dönüşüme Katkı Sağladılar Hediyeler Kazandılar

Geri Dönüşüme Katkı Sağladılar Hediyeler Kazandılar
Gaziosmanpaşa’da vatandaşlar, “GOP Sıfır Atık” mobil uygulaması üzerinden Gaziosmanpaşa Belediyesine teslim ettikleri geri dönüşebilir atıklar ile çeşitli hediyelerin sahibi oluyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesinin hayata geçirdiği “GOP Sıfır Atık” mobil uygulaması, hediyeler kazandırmaya devam ediyor. Vatandaşların ev ve iş yerlerinde biriktirip ve uygulama üzerinden bildirdiği atıklar, Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından kapılarından teslim alınıyor. Teslim ettikleri atıklarla puanlar biriktiren vatandaşların kazandıkları hediyeler ise evlerine ulaştırılıyor. Bisikletten tablet bilgisayara, tansiyon ölçerden temizlik setine birçok hediyenin sahibi olma şansı bulan vatandaşlar uygulamadan oldukça memnun.

“TESLİM ETTİĞİM ATIKLARLA BİSİKLET KAZANDIM”

Uygulama üzerinden kazandığı puanlarla bisiklet kazanan Ali Acar, “GOP Sıfır Atık uygulamasıyla atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. Teslim ettiğim atıklarla bisiklet de kazandım. Herkesin bu atıkları toplayıp, belediyemize teslim etmesini tavsiye ederim” diye konuştu.

Temizlik seti hediyesi kazanan Ahmet Vural ise, “Uygulamayı ortalama bir yıldır kullanıyorum. Uygulamanın zaten altyapısı çok mantıklı ve çok yerinde. Basit, kullanışlı ve puan sistemi çok iyi dizayn edilmiş vaziyette. Ben bunun çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Tabii ki önemli olan geri dönüşümün faydalı şekilde değerlendirilmesidir ve bu çalışmanın ödülünü de aldık. Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne bu yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

...