GÜNDEM Haber Girişi : 19 Haziran 2018 15:40

FERZAN ÖZER'DEN KINAMA

FERZAN ÖZER'DEN KINAMA
Ferzan Özer AK Parti Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol'un seçim çalışmaları esnasında Batı Trakya'dan anavatanı Türkiye'ye göç eden vatandaşlar için kullandığı ifadeleri yayınladığı mesaj ile kınadı.

Ferzan Özer kınama mesajında, "AK Parti Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol, seçim çalışmaları esnasında gerçekleştirilen bir toplantıda, Batı Trakya'dan anavatanı Türkiye'ye göç eden yurttaşlarımız için kullandığı ifadeler aşağılayıcı ve kabul edilemez.

Sayın Akyol'un siyasi rakiplerini eleştirmek adına sarf ettiğini düşündüğümüz bu kelimelerin Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Rumeli göçmeni olan vatandaşlarımıza ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e bir hakaret olarak nitelendiriyor ve kınıyoruz.

Sayın Meliha Akyol'u, Rumeli ve Balkan göçmeni vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.

 Ayrıca, seçim çalışmaları kapsamında başta parti liderleri olmak üzere milletvekilleri adaylarının, kişileri, kurumları ve toplumun herhangi bir kesimini rahatsız edecek kelime ve cümlelerden sakınmalarını önemle rica ediyoruz.

Seçim atmosferine kapılarak halkı ayrıştıracak söylemlerden kaçınılmasının önemine vurgu yapmak istiyoruz".

 

Ferzan Özer

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.