SAĞLIK Haber Girişi : 17 Haziran 2021 07:36

EYÜPSULTANLI ÇOCUKLAR SÜNNET OLUYOR

EYÜPSULTANLI ÇOCUKLAR SÜNNET OLUYOR
Eyüpsultan’da her yil geleneksel olarak düzenlenen “Sünnet Söleni” bu yil da devam ediyor. Çocuklar, erkeklige ilk adimini atmanin heyecanini yasarken Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken de çocuklarin heyecanini paylast

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, çocuklarin sünnet edildigi Alibeyköy’deki tip merkezine ziyarette bulundu. Burada hem ailelerle görüstü, hem de erkeklige ilk adim atan çocuklarla konusarak mutluluklarina ortak oldu. Baskan Köken, 500 çocugun sünnet olacagini ve daha sonra beraber piknik yapacaklarini ifade etti.



“500 çocugumuz sünnet olacak”

Baskan Deniz Köken, tip merkezinde yaptigi açiklamada, “Aglayanlar, gülenler bu hayatin en önemli unsurlarindan bir tanesi. Çocuklarimizin sünnetleriyle ilgili yogun talepler vardi. Pandemiden dolayi ne yapacagimizi bilemiyorduk, ortam biraz daha yumusayinca klnigimizle anlastik, çocuklarimiz hijyenik bir ortamda delikanliliga adim atmis oldular. Hayirli olsun diyorum. Dün 44 kisi sünnet edildi. Her gün 50 çocugumuzu saglikli bir ortamda sünnet ediyoruz. Su ana kadar bir aksilik olmadi, insallah 500 çocugumuzun sünnetlerini de tamamlamis oluruz. Daha sonra elbiselerini giydirip büyük bir piknik yapacagiz insallah” dedi.



“Bize bu imkani sunan baskanimiza tesekkür ediyoruz”

Iki çocugunu sünnet ettirmek için Güzeltepe’den gelen Songül Findikçi, çok gururlu ve heyecanli oldugunu belirterek sunlari söyledi: “Eyüpsultan Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum. Çok kisa sürede basvurumuza cevap verdiler. Ben temmuzu bulur saniyordum 10 gün sürmedi. Az önce iki çocugumda sünnet oldu, kucagimizda falan götürecegiz saniyorduk hatta sort giydirdim. Ama çocuklar yürüyerek gülerek çikti. Doktorlarimiza çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.



“Maliyetli oldugu için bizde belediyemize basvurduk”

Çocuklarini sünnet ettirmeye karar verdikleri günden beri hastane arastirdiklarini söyleyen Songül Dündar ise “Maliyetli oldugu için bizde belediyemize basvurduk. Bize bu imkani sagladiklari için baskanimiz Deniz Köken’e çok tesekkür ediyoruz. Özellikle pandemi döneminde çok iyi oldu. Iki çocuk bizim için çok maliyetli olacakti” seklinde konustu.