KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 14 Temmuz 2018 15:17

EYÜPSULTAN TÜRKİYE’NİN HOLLYWOOD’U OLACAK

EYÜPSULTAN TÜRKİYE’NİN HOLLYWOOD’U OLACAK
Eyüpsultan'a bağlı Odayeri, Çiftalan ve Ağaçlı köyleri için imar değişikliği ile 'Türkiye'nin Hollywood'u olmaya hazırlanıyor.

Eyüpsultan'a bağlı Odayeri, Çiftalan ve Ağaçlı köylerinde imar planı değişikliği yapılarak film platoları kurulmasına onay verildi.

Karadeniz'in hemen kıyısında, "Türkiye'nin Hollywood"u olmaya aday köylerde yaşayanlar, geçmişte Cüneyt Arkın ve Zeki Müren gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmlerin köylerinde çekildiğini belirterek, film platosu kurulacak olmasından memnun olduklarını söylediler.

Odayeri köyü yerlilerinden Hakan Duygun, "Bu gibi şeyler her yere nasip olmadığı için gurur duyarız. Gelsinler, hoş gelsinler. Köyümüz, insanlarımız ve Türkiye yararlanır. Köyümüzün ismi dünya çapında 'Hollywood' gibi bir marka olur. Markalaşmak bugün çok zor şartlarda olan, büyük bir olay. Nasıl ki 'Hollywood' deyince bütün millet 'Tamam, orayı biliyoruz' diyorsa, yarın da 'Odayeri' deyince orayı da bütün millet bilecek. Bu bizler için gurur kaynağı olacak" diye konuştu.

Köylerinin 300 senelik geçmişe sahip olduğunu söyleyen Duygun, "Köyümüzün meydanında çok eskiden bir oda varmış. Orada etraftan gelen köylüler odaya gelip odun kömürü yapıyorlarmış. 'Odaya gidelim, odaya gidelim' derken, köyümüzün ismi Odayeri diye olmuş" dedi.

Türk filmlerinin eskiden köylerinde çekildiğini belirten Hakan Duygun, "Çok eskiden Cüneyt Arkın'ın bütün çöl filmleri hep Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çekilmişti. Şimdi ben gururla onları seyrediyorum. Hoşuma gidiyor. Kendi tarihimizi yaşıyoruz. Köyümüzü görüyoruz. Hoşumuza gidiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.