GENEL Haber Girişi : 23 Mart 2020 13:54

EYÜPSULTAN KAYMAKAMLIĞI'NDAN YAŞLILARA HİZMET

EYÜPSULTAN KAYMAKAMLIĞI'NDAN YAŞLILARA  HİZMET
Eyüpsultan Kaymakamlığı ilçede yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşların mağdur olmaması için temel ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet başlattı.

İçişleri Bakanlığı koronavirüsle mücadele için evlerinde kalmaları istenen yaşlılara, 81 ilde valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla kurduğu vefa sosyal destek gruplarıyla sahip çıktı. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçları artık bir telefonla karşılanıyor. Toplumumuzun en kıymetlileri olan büyüklerimize ise sadece kurallara uyarak sokağa çıkmama görevi düşüyor. 

Genelgede "İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. 

Bu kapsamda çalışmalarını yapan Eyüpsultan Kaymakamlığı dün vatandaşa hizmete başladı. Vefa Sosyal destek grubunda yer alan ekipler, ikametlerinden ayrılma kısıtlaması bulunan vatandaşların gıda, temizlik, tüp gibi ihtiyaçlarını karşılayıp onların sağlık kontrolünü gerçekleştirdi. 

Eyüpsultan da gün içerisinde 71 kişinin evine gidilerek çeşitli ihtiyaçları karşılandı.

112 , 155, 156 hatlarında da Vefa Destek  hattına ulaşım sağlanabiliyor.