TEKNOLOJİ Haber Girişi : 05 Nisan 2022 09:27

EYÜPSULTAN’IN YENİ METROSU YAKINDA AÇILIYOR

EYÜPSULTAN’IN YENİ  METROSU YAKINDA AÇILIYOR
İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbulluların merakla beklediği 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'inin tamamlandığını söyledi.

 

Yaptığı açıklamada merakla beklenen projeler tamamlandığında mega şehir İstanbul'un merkezinden, dünyanın göz bebeği İstanbul Havalimanı'na iki koldan hızlı, kolay, emniyetli ve konforlu yolculuk sağlanağını dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu, bununla beraber Arnavutköy, Eyüpsultan, Başakşehir, Küçükçekmece, Kağıthane, Şişli ve Beşiktaş ilçelerinin bu metro hattıyla birbirine bağlanacağını dile getirdi.

 

Yaptığı açıklamada söz konusu sinyalizasyon testleri ve sertifikasyon süreci ile ilgili de bazı bilgiler veren Bakan Adil Karaismailoğlu, "Bu sürecin ardından Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı arasındaki bölümü 4 ay içerisinde, Gayrettepe-Kağıthane bölümünü de yıl sonuna kadar halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada merakla beklenen hattın işletmeye açılmasıyla birlikte İstanbul Havalimanı'na Esenler'den 45 dakikada, Taksim'den 41 dakikada, Zincirlikuyu'dan 33 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada, Kağıthane'den 24 dakikada,   4. Levent'ten 35 dakikada ulaşılabileceğini dile getirdi.