GENEL Haber Girişi : 06 Aralık 2019 10:01

Eyüpsultan’daki Taksi Durakları Yenileniyor

Eyüpsultan’daki Taksi Durakları Yenileniyor
Eyüpsultan Belediyesi ‘Eyüpsultan’daki Taksi Durakları Tek Tip Olacak’ sloganıyla başlattığı taksi durakları yenileme çalışmasının ilk açılışını gerçekleştirdi.

 Eyüpsultan’da katılımcı belediyecilik anlayışıyla göreve başlayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, halkın istek ve görüşleri doğrultusunda çalışması tamamlanan projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma doğrultusunda Yeşilpınar Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan Yeşilpınar Durak Taksi Durağı’nın teslimi ve açılış töreni gerçekleşti.

Gerçekleşen açılışa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Şoförler Odası Başkanı Zeki Ateş ve durak başkanı adına Ömer Yeşilyurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, taksi esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışı gerçekleşen taksi durağının içi ve dışı olmak üzere komple yenilenerek modern bir görünüme kavuştu.

EN GÜZELİ NE VARSA ONU BU ŞEHİRDE YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Açılış konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Biz başka yerde en güzeli ne varsa onu bu şehirde yaşatmaya çalışıyoruz. Çünkü Eyüpsultan en iyisine layıktır. İmkanımız varsa onun en iysini yapmaya çalışıyoruz. Laf olsun, torba dolsun işler yapmıyoruz. Taksi durağının açılışı mı olur? diyebilirler. Burası 24 saat hizmet veriyor. Bu bölgenin tamamını analiz edip bize bilgiler getiriyor. Vatandaşımız buraya güvenle gelerek konforlu bir hizmet alabilecek. Biz nereye adım atıyorsak orada vatandaşımızın mutlaka yüksek menfaati vardır.” ifadelerini kullandı.

METRONUN AÇILMASIYLA DAHA İŞLEVSEL BİR ÖZELLİK TAŞIYACAK”

Yeşilpınar Mahallesi’nin yatırım anlamında öncelik verilen yerler arasında olduğunu belirten Başkan Köken, “Taksi durağımız metronun açılmasıyla birlikte daha işlevsel bir özellik taşıyacak. Akşemsettin ve Yeşilpınar’ın ortasında kalan bu alanı daha müreffeh daha gelinebilir ve kullanılabilir bir halde tutmamız lazım. Bizim de çalışmalarımız bu yönde ilerliyor.” dedi.

ALTI AY SONRA EĞİTİM MERKEZİMİZ DE AÇILACAK”

Bölgede yapılacak yatırımlardan bahseden Başkan Köken, “Bu bölgede eğitim merkezimizi de altı ay sonra açmayı öngörüyoruz. ESMEK ve gençlik merkezlerimizin sayısını yükselteceğiz  daha çok insanımız buralardan faydalanabilecek. Çiçeksuyu Caddesi’nde bulunan arsamıza üstü ESMEK altına Taziye Evi olmak üzere kullanışlı bir yer yaparak bu bölgenin hizmetine sunacağız inşallah. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmasında söz alan Şoförler Odası Başkanı Yasin Ateş ve Durak Başkanı adına konuşan Ömer Yeşilyurt belediye başkanı Deniz Köken’in ilgi alakasına teşekkür ederek taksi durağının hayırlara vesile olmasını diledi.