ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Haziran 2022 09:01

EYÜPSULTAN’DA YÜZÜNE KEZZAP ATIP KAÇMIŞTI

EYÜPSULTAN’DA YÜZÜNE KEZZAP ATIP KAÇMIŞTI
Eyüpsultan'da bir inşaatta işçi olarak çalışan 22 yaşındaki Murat A.'nın gözlerine kezzap dökerek tanınmaz hale getiren cani Mahmut Ç. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
Adli Tıp Kurumu'nun Murat A.'ya yapılan saldırı için basit tıbbi müdahale ile tedavi edilemeyeceği yönünde değerlendirmede bulundu. Savcılık ise hayatı zindan olan Murat A.'ya saldırmak için Ordu'dan  aldığı kezzapla kilometrelerce yol gelen ve saldırıyı gerçekleştiren Mahmut Ç.'nin 'kasten yaralama' suçundan 5 yıla kadar hapsini istedi.

Ordu'dan İstanbul'a inşaatta çalışmak için gelen genç adam 2 yıldır husumetli olduğu arkadaşının gazabına uğradı. Olay 27 aralık 2021 yılında Eyüpsultan ilçesinde meydana geldi. 22 yaşındaki Murat A., olaydan yaklaşık 1 ay önce Ordu'dan İstanbul'a inşaatta çalışmak için geldi. Genç adam bir gün marketten alışveriş yapmaya giderken arkasından gelen Mahmut Ç., elinde bulundurduğu asiti Murat A.'nın gözlerine döktü.

 

KEZZAP ATIP GÖZLERİNİ KÖR ETTİ

Genç adam acılar içerisinde bağırarak çevreden yardım isterken saldırgan Mahmut A., ise kayıplara karıştı. Çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Murat A., gözlerine sıçrayan asitin etkisiyle kör oldu. Durumun emniyet güçlerine bildirilmesinin ardından şüphelinin yakalanması için kapsamlı çalışma başlatıldı. Mağdur Murat A., hastanede verdiği ifadesinde saldırganın 2 yıldır kendisine husumet beslediğini söyledi.

 

 

HUSUMETİN NEDENİ EŞİYLE İLİŞKİSİ ÇIKTI

 

Murat A., Ordu'da 2 yıl önce Mahmut Ç.'nin eşi olan Hülya Ç., ile tanıştığını, Hülya'nın kendisine eşinin şizofreni olduğunu, koruma kararı aldırdığını ve ayrı olduklarını söylediğini anlattı. Hülya Ç., ile bir dönem gönül ilişkisi olduğu için Mahmut Ç.'nin kendisine karşı husumet beslediğini anlatan Murat A., 'Mahmut Ç., bana ve aile yönelik sürekli tehditler savuruyordu. Beni ölüdüreceğini sık sık dile getirdi. Bu konuda şikayetçi olmuştum.' diye konuştu.

 

TUTUKLANDI

Emniyet güçlerinin çalışması kapsamında saklandığı yerde yakalanan Mahmut Ç., savcılıkta verdiği ifadesinde Murat Ç., ile husumeti olduğunu ancak kezzaplı saldırıyı kendisinin düzenlemediğini iddia etti. İfadesinin ardında nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri inceleme altına alındı.

KENDİ ELLERİNİ DE KEZZAPLA YAKTI

Şüpheli Mahmut Ç.'nin kamera görüntülerinde kapişon takarak elinde bulundurduğu şişedeki sıvıyı Murat A.'nın yüzüne sürdüğü ardından olay yerinden uzaklaştığı tespit edildi. Kezzaptan elleri yandığı belirlenen Mahmut Ç.'nin de markete girerek kola alıp ellerini kezzaptan temizlemeye çalıştığı ortaya çıktı.

 

5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Mahmut Ç., hakkında 'Kasten Yaralama' suçu kapsamında iddianame düzenledi. İddianamede Adli Tıp Kurumunun raporuna göre mağdur Murat A.'nin basit tıbbi müdahale ile tedavi edilemeyeceği anlatıldı. 5 yıla kadar hapsi istenen şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.