EKONOMİ Haber Girişi : 01 Şubat 2018 10:56

Eyüpsultan'da Şehir Estetiğine Düzenleme Geliyor

Eyüpsultan'da Şehir Estetiğine Düzenleme Geliyor
Eyüpsultan’da iş yeri açmak isteyen kişiler, belediyenin ilgili müdürlükleri koordinasyonunda kurulan Kentsel Estetik ve Tasarım Komisyonu tarafından belirlenen ölçü ve malzemeler doğrultusunda iş yeri açacak ve ruhsat alacak.

Eyüpsultan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü öncülüğünde Plan ve Proje Müdürlüğü, ZabıtaMüdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda ilçenin sorun ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kolları sıvadı. Müdürlükler, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatları doğrultusunda başlattıkları çalışmalarda yaya kullanımının ön planda tutulduğu, ticaret akslarının düzenlendiği, parklanma alanlarının revize edildiği, görsel olarak bölgeyi kötü görüntü ve eklentilerden rehabilite edecek kentsel tasarım ilkeleri doğrultusunda bir proje hazırladı. Pilot cadde olarak Atatürk Caddesi, Vardar Bulvarı, Kazım Karabekir Caddesi ve İslambey Caddesi’nde kaldırımlar yaya aksına uygun hale getirilecek, iş yeri açmak isteyen kişiler belediyenin ilgili müdürlükleri koordinasyonunda kurulan Kentsel Estetik ve Tasarım Komisyonu tarafından belirlen ölçü ve malzemeler doğrultusunda iş yeri açacak ve ruhsat alacak. Söz konusu çalışma, kullanım alanlarının revize edilerek fonksiyonel kullanım kazandırılması neticesinde ilçeye değer katacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.