EYÜPSULTAN’DA PES DEDİRTEN KALDIRIM İŞGALİ

Belediye ekiplerinin denetimde yetersiz kaldığı kaldırımlar vatandaşların yürüme alanlarını daraltıyor.

 

Eyüpsultan’da bir çok cadde ve sokak esnafın işgali altında bulunuyor.

 

Son olarak Güzeltepe Mahallesi Metin Sokak’ta bir çok şubeli bir market’in kaldırımı dükkanına katması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 

Mahalle sakinleri “Bu market çok şubesi olan bir market, kaldırımı dükkanına kattı. Belediye yetkilileri sessiz. Sokağın diğer başında olan ikinci market kaldırımlara sebze meyve koyuyor. Hatta yola dahi çıkmalarına karşın işlem yapılmıyor. Ya da belediye yetkililer ceza kesiyor ama bizler yine kaldırımımızı kullanamıyoruz. Belediye yetkililerinden olaya müdahale etmelerini istiyoruz.

 

 

Başka bir vatandaş ise “Belediye yetkilileri vatandaşların geçişini engelleyen hiçbir malzemenin yol ve kaldırımda bulunmasına izin vermemesi gerekir. Kaldırımları işgal eden iş yeri sahiplerine söz konusu işgallerin belediye mevzuatına aykırı olduğunu anlatması ve işgalin iyi niyet çerçevesinde son bulmasını sağlaması gerekir. Buna rağmen mevzuata aykırı hareket edenler için 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 38.maddesine istinaden idari işlem yapması gerekir. Videoda olan işgal gibi kalıcı işgalleri yıkması gerekiyor” dedi.