ASAYİŞ Haber Girişi : 28 Nisan 2023 12:06

EYÜPSULTAN’DA ÖDEME MERKEZİ DOLANDIRICILIĞI

EYÜPSULTAN’DA ÖDEME MERKEZİ DOLANDIRICILIĞI
Eyüpsultan Güzeltepe Mahallesi’nde bulunan ödem merkezi vatandaşların fatura paralarını toplayarak kayıplara karıştı.

Güzeltepe Mahallesi Barış Sokak’ta buluna ödeme merkezi kapısına “Cenazeye dolayısı ile kapalıyız” yazısı asarak vatandaşlardan topladığı fatura paraları ile kayıplara karıştı.

 

Ödeme merkezine faturalarını yatıran vatandaşlar cep telefonlarına gelen mesajlar ile faturalarının yatırılmadığını anladılar.

 

Olay onüç gün önce Güzeltepe Mahallesi’nde yaşandı. Barış Sokak’ta buluna ödeme merkezi normal olarak vatandaşların faturalarını yatırdığı bir ödeme merkeziydi.

Fakat ödeme merkezi olay gününden 28 gün önce el değiştirmiş. Yeni sahibi ödemeleri 28 gün boyunca toplayarak ödeme merkezinin camına “Cenazeye dolayısı ile kapalıyız” yazısını asarak ödeme merkezini açmadı. Ödeme merkezinin kapısına asılan telefon numarasınında cevap vermesinden şüphelenen vatandaşlar cep telefonlarına gelen mesaj şile dolandırıldıklarının farkına vardılar.

Yüzlerce vatandaşı mağdur eden ödeme merkezi28 gün boyunca vatandaşlardan  tahminen 10 milyon liralık faturaların parasını topladığı tahmin ediliyor. Olayla ilgili birçok vatandaş mağdur oldu. Konu ile ilgili olarak ne yapacağını bilemeyen vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor.