ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Ekim 2022 09:53

EYÜPSULTAN’DA MARKET KUNDAKLAYAN TERÖRİST YAKALANDI

EYÜPSULTAN’DA MARKET KUNDAKLAYAN  TERÖRİST YAKALANDI
İstanbul'da terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'ye yönelik eş zamanlı operasyonda 14 zanlı yakalandı. Aralarında Yunanistan’ın Lavrion Kampı'nda eğitim alan bir örgüt mensubunun da olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücade ve İstihbarat Şube ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde silahlı terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı.

 

Örgütün Yunanistan'da bulunan Lavrion kampında eğitim alan bir şüpheli ile sözde Devrimci Gençlik Hareketi yapılanmasında faaliyet göstererek kırsal alana eleman aktardıkları, örgüt mensuplarına güvenli ev temin ederek örgütsel iletişimi sağladıkları belirlenen şüphelilerin adresleri tespit edildi.

 

Eyüpsultan'da bir marketin kundaklanması eylemini gerçekleştiren zanlıların da kimliklerini belirleyen ekipler, 10 ilçede 20, kent dışında ise 2 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

Operasyonlarda 14 şüpheli yakalanırken adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütü simgeleyen bez parçası ele geçirildi.