ASAYİŞ Haber Girişi : 02 Nisan 2021 10:48

EYÜPSULTAN'DA İŞLENEN CİNAYETE MÜBBET İSTENDİ

EYÜPSULTAN'DA İŞLENEN CİNAYETE MÜBBET İSTENDİ
Eyüpsultan’da kız arkadaşıyla birlikte yolda yürüyen 24 yaşındaki Soner S., uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Aralarında alacak verecek meselesi olduğu öğrenilen şüphelilerden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderilirken kamerada tespit edilen b

Olay geçtiğimiz aylarda Eyüpsultan Çırçır Mahallesi'nde yaşanmıştı. Soner S. (24) kız arkadaşı Yağmur Ç. İle sokakta gezerken silahlı saldırıya uğramıştı. Soner S. silahla vurularak olay yerinde hayatını kaybederken, kız arkadaşı Yağmur Ç. ise ayağından yaralandı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde, olayı gerçekleştirenlerin eşkallerini tespit eden polis ekipleri, 3 Eylül'de İstanbul ve Sakarya'da toplam 6 adreste eş zamanlı olarak gerçekleştirdi. Operasyonda, şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştı.

 

TUTUKLANDILAR

Soner S. ile şahısların uyuşturucu işi yaptıkları ve Soner S.'nin grup içerisinde bulunan bir kişi ile 70 bin TL'lik alacak verecek meselesi sebebiyle kavgalı oldukları öğrenilmişti. Şüphelilerden Okan İ.'nin silah ile yaralama eylemini gerçekleştirildiği öğrenilirken, şüpheler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Okan İ. ve Ali T., adliyeye sevk edilip ve çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

TELEFON SİNYALLERİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çevrede bulunan görüntü kameraları incelendi. Kamera kayıtlarında yüzleri gizlenmiş halde olan şüphelilerin araçla gelerek beklediği, Şüpheli Okan İ. Abdullah T., ve Ali T.'nin telefon sinyalleri olay yerinde olduğu tespit edildi.

 

"BELKİ ORADAYDIM BELKİ DEĞİLDİM"

Şüpheli Okan İ.'nin alınan ifadesinde, maktul Soner S. ile çocukluk arkadaşı olduklarını, aralarında husumet olmadıklarını gece saatlerinde Abdullah T.'nin kendisini aradığını ve 'Canım çok sıkkın' dediğini iddia etti. Olay yerinde tespit edilen sinyal hakkında "Belki oradaydım, belki değildim" şeklinde cevap vererek suçlamaları reddetti.