GENEL Haber Girişi : 13 Haziran 2021 10:12

EYÜPSULTAN'DA GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ

EYÜPSULTAN'DA GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ
Eyüpsultan Belediyesi ve Karadolap’ta bulunan Mustafa Kemal Ilkokulu isbirligiyle Dünya Çevre Haftasi kapsaminda geri dönüsüm defilesi düzenlendi.

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken’in de katildigi defilede, ögrenciler tarafindan çöp poseti, kagit, karton ve bez gibi malzemelerden hazirlanan birbirinden ilginç kiyafetler izleyenlerin büyük begenisini kazandi.

Eyüpsultan Belediyesi, Sifir Atik Projesi kapsaminda, ögrencilerin çevre bilincini gelistirmek ve geri dönüsüm konusunda duyarliliklarini artirmak amaciyla gerçeklesen defilede renkli görüntüler olustu.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda kürsüye gelen Baskan Deniz Köken, “Sevgili veliler, degerli çocuklar Çevre Haftaniz kutlu olsun. Dün Kurt Kemeri’nde ormanda gençlerle çöp topladik. Çocuklarimiza temiz bir çevreyi miras olarak birakmak için bugünden onu dogru kullanmamiz lazim. Ögretmenlerimizle birlikte hazirlanan defileyle çevre bilincini çocuklara veriyor olmak çok önemli. Insallah bu güzellikleri, bütün çevreci arkadaslarla birlikte okullarimizda, hem sinifta hem uygulamali bir sekilde ders olarak da yapmamiz lazim. Hem çocuklarimizi, hem ögretmenlerimizi hem de velilerimizi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Program sonunda Baskan Köken çocuklara hediye, ögretmenlere de çiçek vererek birlikte fotograf çektirdi.