GENEL Haber Girişi : 06 Temmuz 2018 13:33

EYÜPSULTAN'DA DEV KENT ORMANI KURULUYOR

EYÜPSULTAN'DA DEV KENT ORMANI KURULUYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" Eyüpsultan, Kemerburgaz'da hayata geçiriliyor. 5 milyon metrekare alan üzerine kurulacak olan ormanın içerisinde kır lokantalarından seyir kulelerine kadar çok sayıda aktivite ve yeme içme alanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dev kent ormanı projesi için harekete geçti. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" ismiyle planlanan proje Kemerburgaz'da hayata geçirilecek.

5.3 MİLYON METREKARE

İlk etabı Eylül ayında hizmete açılacak ve Alibeyköy Baraj Gölü'nün kuzeyinde bulunan orman, 5 milyon 283 bin 429 metrekare alan üzerinde bulunacak.

SEYİR KULESİ - KIR LOKANTALARI

Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı Projesi'nde, kır lokantaları, kır kahveleri, uçurtma atölyeleri, büfe, ibadethane, seyir kulesi, fauna tanıtım alanı, hayvan barınakları, bisiklet kioskları, büfe, satış birimleri ve idari binalar yer alacak.

8 BİNDEN FAZLA AĞAÇ DİKİLDİ

Ekolojik ve coğrafi veriler de dikkate alınarak, mevcut orman dokusu korunarak ve mevcut flora ile faunaya uyum sağlayan bir tasarım anlayışı ile düzenlenen orman için 8 bin 167 ağaç, 420 bin çalı ve 160 bin yer örtücü dikimi yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.