ASAYİŞ Haber Girişi : 04 Kasım 2022 09:39

EYÜPSULTAN'DA 600 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

EYÜPSULTAN'DA  600 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Eyüpsultan'da bir villada 600 kilogram hint keneviri ele geçirildi.

Yurtdışından Türkiye’ye uyuşturucu madde sokarak piyasaya sürmeye çalışan ekibe büyük darbe vuruldu. Son zamanların en yüksek miktarı olan 600 kilogramlık hint kenevirini İtalyan kuryelerle piyasaya sunmaya çalışan şebeke İstanbul polisinin koordineli çalışması sonucu ele geçirildi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen 3 şüpheli hakkında soruşturma devam ederken bağlantılı farklı bir şebekeninde yurda uyuşturucu hap ve bir takım kimyasal maddelerle yakalandığı öğrenildi.

 

 

İstanbul'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen bir operasyonda son zamanların en yüksek uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Emniyet güçleri tarafından yürütülen teknik ve fiziki takip kapsamında yurtdışından Türkiye'ye yüklü miktarda hint keneviri, uyuşturucu hap ve yine uyuşturucu madde yapımında kullanılan kimyasal maddeler getiren şebeke tespit edildi.

İTALYAN VATANDAŞLARIYLA UYUŞTURCU SEVKİYATI
19 Eylül tarihinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iki İtalya vatandaşının sürücülüğünü yaptığı araçları takibe aldı. Eyüpsultan ilçesinde bulunan bir villada araca yükleme yapıldığını belirleyen ekipler harekete geçti. Araç kasasında yapılan incelemelerde üzerleri işaretlenmiş paketlerde hint keneviri olduğu tespit edilen uyuşturucu madde bulundu. İtalyan asıllı Daniele P., Gino T., ve Yunus B., emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

 

SON ZAMANLARIN EN YÜKSEĞİ: 600 KİLO ELE GEÇİRİLDİ


Polislerin iki ayrı araçta yaptığı incelemede piyasaya sürülmek üzere toplamda 600 kilogram hint keneviri ele geçirildi. Son zamanların en yüksek miktarda ele geçirildiği operasyonda uyuşturucu maddelerin yurtdışından ülkeye getirildiği tahmin ediliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin ifadelerine başvuruldu. Daniele P., İtalya vatandaşı olduğunu, Almanya'da yaşadığını ve Yunanistan'dan ülkeye giriş yaptığını söyledi. Uyuşturucu maddelerle bir ilgisi olmadığını iddia eden Daniele P., kendisini 2 bin Euro karşılığında şoförlük yapması istendiğini söyledi.

 

TÜRKİYE PİYASASINA UYUŞTURUCU SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR


İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz yıl 15 Aralık'ta İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan bir operasyonda 5 kişilik bir grubun yurda binlerce ectazy hap ve uyuşturucu madde yapımında kullanılan kimyasal maddeler ele geçirdi. Bu ekiple piyasaya hint keneviri sokmaya çalışan ekip arasında bağlantı olabileceği yönünde bilgiler ele geçirildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.