SAĞLIK Haber Girişi : 26 Mayıs 2022 10:15

Eyüpsultan Belediyesi’nde sağlıklı beslenme eğitimleri

Eyüpsultan Belediyesi’nde sağlıklı beslenme eğitimleri
Eyüpsultan Belediyesi’nin 5’incisine ev sahipliği yaptığı Güvenli 2023 Anne ve Çocuk Sağlıklı Beslenme eğitimlerinde başladı.

Eyüpsultan Belediyesi'nde 5'incisi düzenlenen Güvenilir Ürün Platformu'nun hayata geçirdiği 'Güvenli 2023 Anne ve Çocuk Sağlıklı Beslenme' eğitimleri, belediye binası meclis salonunda vatandaşlarla buluştu. Dr. Ender Saraç ve Dr. Aslı Elif Tanuğur'un sunumları ile gerçekleştirilen eğitimlerde sağlıklı beslenme nedir ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları nasıl geliştirilir, temel besin öğeleri nelerdir ve hangi ürün gruplarından alınır, gebelikte ve 0-2 yaş arasında beslenme, okul öncesi dönemde çocuk beslenmesi, çocukluk ve ergenlikte ( 7-18 yaş) beslenme, menü planlama ve sağlıklı tarifler, gıda kaynaklı zehirlenmeler ve muhafaza yöntemleri gibi konu başlıklarına yer verildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

 

"GEREKİRSE TÜRKİYEYİ DOLAŞIRIZ"

Eğitim öncesi SABAH'a konuşan Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Bugün annelerimizle 'Çocuklarımızı nasıl sağlıklı beslemeliyiz, hangi doğal besinlerle büyütmeliyiz ve hangi doğal tatlara alıştırmalıyız, böylece onların bağışıklık sistemlerine nasıl katkı yapabiliriz?' onu konuşacağız. Doğal arı ürünleriyle Anadolu'da, kendi coğrafyamızda üretilen ürünleri çocuklarımızın beslenmesine ve hayatına nasıl dâhil edebileceğimizi konuşacağız. Hayatımız boyunca beslenmeyle ilgili yaptığımız yanlışları da konuşacağız. Salonumuz tamamen doldu, bugün 5incisini yapıyoruz ve geri dönüşler de çok olumlu. Farklı belediyelerimizden de benzer talepler geliyor. Yazın bir ara versek de bu eğitimlere kış boyu devam edeceğiz. Talep olduğu sürece gerekirse Türkiye'yi dolaşırız" şeklinde konuştu.

 

"SOSYAL MEDYADAKİ BİLGİ KİRLİLİĞİ YANLIŞ BESLENMEYE YÖNLENDİRİYOR"

Bu noktada anneleri bilgilendirmenin çok önemli olduğunu ifade eden Samancı, şöyle devam etti: "Bu eğitim serisini planlarken ulaşabildiğimiz kadar çok anneye ulaşmayı, böylece gelecek nesillere doğru bilgiyi aktarmayı hedefliyoruz. Maalesef sosyal medya ve internet ortamında beslenmeyle ilgili çok sayıda farklı ve yanlış bilgiler dönüyor. Sonuçta uzman olmayan tüketiciler de bu bilgileri doğru kabul ediyor. Bunlar da insanları yanlış beslenmeye yönlendiriyor."