GENEL Haber Girişi : 25 Ekim 2019 12:33

EYÜPSULTAN-BAYRAMPAŞA TRAMVAY HATTI GELİYOR

EYÜPSULTAN-BAYRAMPAŞA  TRAMVAY HATTI GELİYOR
İstanbul'da 2020 yılında toplam 14 yeni metro hattının açılması planlanıyor. Bu kapsamda Eyüpsultan Bayrampaşa hattı tramvay müjdesi verildi.

İstanbul'u daha hızlı, konforlu ve güvenli toplu ulaşıma kavuşturmak için çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2023 yılında 624,65 kilometrelik raylı sistem ağı kurmayı amaçlıyor.T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı

Ove Arup Partner Limited Şirketi'nin yükleniciliğini yaptığı proje 2 milyon 950 bin lira bedelle hayata geçirilecek. Eyüp Meydanı ile Bayrampaşa Meydanı arasında bağlantı sağlayacak olan hattın Feshane bölgesinde T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı ile ray bağlantısı olacak.

Proje çalışmalarının devam ettiği Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı 3.1 kilometre uzunluğuna sahip olacak. 6 duraktan oluşan hat ile Eyüp ve Bayrampaşa arasındaki uzaklık 20 dakika olacak.

Hangi duraklardan geçecek?

1- Feshane
2- Eyüp
3- Belediye
4- Demirkapı
5- Bayrampaşa
6- Bayrampaşa Meydan

Entegre olunan hatlar

Demirkapı istasyonunda T4 Topkapı-Mescid-i Selam tramvay hattı ile, Bayrampaşa istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı metro hatları ile, Meydan istasyonunda Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metro hattı ile entegrasyonu planlanıyor.