KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 19 Ekim 2021 09:30

EYÜPSULTAN ANADOLU LİSESİ  ERASMUS ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

EYÜPSULTAN ANADOLU LİSESİ  ERASMUS ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ
Eyüpsultan Anadolu Lisesi,  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca yürütülen program dahilinde "Erasmusday 2021"etkinliği düzenledi
 
İlçemizin gözde okullarından Eyüpsultan Anadolu Lisesi,  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2019 ve 2020 yılı Teklif Çağrı Dönemlerinde sunulan  projeleri  için , 14 Ekim   2021 günü öğrencilerin yaptıkları çalışmalardan oluşan #ERASMUSDAYS 2021 etkinliği düzenledi. 
 
 
 
 
 
Etkinlikte Erasmus + projelerinin tanıtım standları kuruldu. Öğretmen ve öğrenciler projelerini tanıttı. Deneyimli Erasmus öğrencileri, geçmiş gezi ve çalışmaları hakkında deneyimlerini paylaştı ve  Facebook canlı yayın söyleşileri düzenledi.  İnstagram hikaye paylaşımında bulunuldu. Eyüpsultan Anadolu Lİsesi’nde ‘Computer skills in modern education’, ‘ Creating digital dictionaries and mobile applications for learning foreign languages’ ve ‘ Digital age and Education’ başlıklı 3 adet Erasmus +projesi yürütülmektedir.
 
 
 
 
ERASMUS GÜNLERİ NEDİR ?
 
Erasmus+ Programının tanınırlığını ve desteklenen projelerin görünürlüğünü artırmak, Programdan henüz yararlanmamış kişileri Erasmus+ Programından yararlanmaya teşvik etmek, proje sahibi kurumların projelerini yaygınlaştırmalarına destek olmak amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla her yıl Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (#ErasmusDays) etkinlikleri düzenlenmektedir. 
 
 
 
 
Erasmus Günleri bu yıl 14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde, dünya çapındaki farklı ülkelerde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacaktır. T.C Ulusal Ajansın verilerine gore bu yıl ülkemizde 55 il ve 750 proje etkinliği kaydı yapılmıştır. Düzenlenen etkinliklerle, Erasmus+ projelerinin yararlanıcı hikayelerinin görünür hale gelmesi, proje sonuçlarının ve hikayelerinin yerelde paylaşılması hedeflenmektedir.