EKONOMİ Haber Girişi : 17 Kasım 2011 15:48

Eyüp`te Çete Operasyonu

Eyüp`te Çete Operasyonu
Eyüp`te çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 63 kişi gözaltına alındı.
Eyüp`te çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 63 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinin, bazı iş adamlarından ve iş yerlerinden silah tehdidiyle zorla haraç alıp, borç senedi imzalattıkları öne sürüldü.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, özel yetkili savcılığın talimatı ile Eyüp`te çete operasyon gerçekleştirdi. Birçok adrese yönelik gerçekleştirilen eşzamanlı baskınlarda, bazı işadamları ile esnaftan silah tehdidiyle zorla haraç alıp, borç senedi imzalattıkları öne sürülen ve aralarında çetenin elebaşının Y. B`nin de olduğu 63 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda silah, delici ve kesici aletler, borç senetleri, 3 bilgisayar ile çok sayıda dijital malzeme ile evrak ele geçirildi.

Emniyetteki sorguları süren şüphelilerin Eyüp`te bazı iş adamları ile iş yerlerinden silah tehdidiyle zorla araç alıp, borç senedi imzalattıkları ve silah ruhsatı alamayan kişilere tanıdıkları vasıtasıyla yüksek fiyatlarla silah ruhsatı aldırdıkları belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi