GENEL Haber Girişi : 19 Haziran 2015 10:48

Eyüp Sultan Meydanı’nda iftar heyecanı

Eyüp Sultan Meydanı’nda iftar heyecanı
Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Meydanı?ndaki Ebussuut İmam Hatip Ortaokulu?nun bahçesinde 3 bin kişiye iftar verdi.

Eyüp Belediyesi, Ramazan ayının ilk iftarında Ebusuut İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde düzenlenen programla 3 bin kişiye iftar verdi. İftara Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftarın öncesinde Ramazan akşamlarının geleneksel gösterimi olan Karagöz ve Hacivat oyunu sahnelendi. İftar öncesi sahnelenen çeşitli gösterileri, orucunu açmak için bekleyen vatandaşlar beğeni ile izledi. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte yapılan dualar eşliğinde vatandaşlar ilk oruçlarını açtı. İftar programına katılarak akşam ezanının okunmasını bekleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Ramazan Ayının bereketini ve samimiyetini vatandaşlara yansıtmak istediğimiz için geleneksel iftar programlarımızı düzenliyoruz” dedi.

“HER AKŞAM EYÜP MEYDANDA 3 BİN KİŞİYE İFTAR VERECEĞİZ”

“Eyüp Belediyesi olarak Ramazan Ayı geleneklerimizi devam ettiriyoruz” diyen Aydın, “Eyüp Ramazanlarının bir başka olduğunu biliyoruz. Ramazan deyince Eyüp insanların aklına geliyor. Özelimize uygun program formatlarıyla halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim Ramazan kampanyamız, Ramazan bizi bulduğu gibi bırakmaz oldu. Gerçekten Ramazan’ın bizi değiştirmesi anlamında program yaptık. Bu programlardan bir tanesinde her gün Ramazan ayı boyunca açık havada yaklaşık 3 Bin kişiye iftar vereceğiz. Yarından itibaren 28 mahallemizde açık havada mahalle iftarı vereceğiz. Eyüp merkezde bulunan ayrı ayrı 10 tane binamızda programlarımız olacak. Çocuklarımıza, engellilerimize, kadınlarımıza yönelik programlarımız olacak. Ramazan ayı gerçekten Eyüp’te dolu dolu ve bizi arındırmaya yönelik geçecek” diye konuştu.

“ENGELLİLERİMİZE ÖZEL İFTAR VERECEĞİZ”

Engelli vatandaşların geri plana atıldığını söyleyen Aydın, “Engelliler toplumumuzun önemli bir kesimi olmasına rağmen maalesef unutulmuş ve göz ardı edilmişler. Biz bu sene onların farkındalıklarını hissettirmek istiyoruz. Onların da Ramazan’la ilgili ihtiyaçlarının olduğunu biliyorduk. Bu yüzden özellikle engellilerle ilgili iftarlarımız olacak. Müftülüğümüzle yaptığımız konuştuk, engellilerimize sohbet ortamı oluşturacağız. Dolayısıyla onlarda Ramazan ayını bir başka geçirecekler” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR TEKNE ORUCU TUTTURACAĞIZ”

Anadolu’da ki ‘Tekne Orucu’ geleneğini devam ettireceklerini söyleyen Aydın, “Çocuklarımızla ilgili bir uygulama yaptık. Bizim Anadolu’da bir geleneğimiz vardır, ‘Tekne Orucu’ diye. Küçük yaştaki oruç tutamayacak olan çocuklarımızı öğlene kadar oruç tutmalarını ve öğlen oruçlarını açma adı altında bir geleneğimiz var. Biz bu sene ilk defa Eyüp Meydanı'nda her gün öğlen namazına müteakip çocuklarımızın orucunu açtıracağız” ifadelerini kullandı.

Eyüp Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam Ebussuut İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde ve Eyüp ilçesinde bulunan 28 mahallede iftar yemeği verilecek. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.