SPOR Haber Girişi : 01 Temmuz 2014 12:46

EYÜP SPOR KONGRESİ YAPILDI

EYÜP SPOR KONGRESİ YAPILDI
Eyüp Spor kongresi Elmas Düğün Salonunda yapıldı. Eski başkan Şevket Sever kongreye katılmadı
Tek liste ile kongrede divan başkanlığına Necmettin Yaşar divan kâtipliğine Dursun Ali Akyıldız ve Ramazan Güven oy birliği ile seçildi.

Kongre Eyüp Belediye başkanı Remzi Aydın da katıldı.



Açılış ve saygı duruşundan sonragündeme geçildi.

Divana verilen önerge ile Eyüp Spor'un tüzüğü değiştirilerek yönetim kurulu üyelikleri 29'dan 12'ye düşürüldü.



Kulübe yeni üye olanlar için kongre kararı alındı.

Eyüp Belediye başkanı Remzi Aydın kongrede yaptığı konuşmada başkan adayı olan Recep Kızıltepe'ya tam destek sundu. Aydın konuşmasında "Benim yıllardır tanıdığım biri. Her zaman arkasında duracağım bir adaydır. Kongreden buradan çıkacak her karara saygılıyım" dedi.



Eski Başkanlardan Muammer Torun kendi dönemlerinde kulübün başarılı olduğunu ama bir takım sıkıntıları olduğunu ifade ederek " İmza yetkisi bende olmasına rağmen benim haberim olmadan kulübü borçlandırdılar. Transfer komitesi başkanı sözleşme imzalayarak bir çok futbolcu ile senetsiz sepetsiz sözleşme imzalamış. Biz kulübü aldığımızda spor camiasının kulübümüze olan güveninden dolayı transfer komitesi bu durumu suiistimal etti. Geçmiş yönetim suçludur. Kulübü borçlandıranların Allah belasını versin.Bu kulüp İstiklal Savaşına büyük destek vermiş kulüptür. Eski yönetim yüce Türk yargısı önünde hesabını vermelidir " dedi



Kongre üyesi Mehmet Ali Sevim yaptığı konuşmada kulübün kendi gelir kaynaklarını yaratamadığı sürece birilerinin rant kapısı olacağını ifade ederek "Eyüp Spor ayakları üzerinde durmadığı sürece bu tür sorunlar yaşayacağız. Sistemi düzenlemek gerekiyor bu kongre bir milat olmalı. Eyüp spor kişilerin inisiyatifine bırakılmamalı" dedi muhtaç bırakmayalım.



Eski as başkanlardan Fatih kulaksız'da yaptığı konuşmada mahkeme sürecine değinerek "Kayyum heyetini atatmak için kişisel olarak mahkemeye başvurdum. Mahkeme kayyum heyetini atadı. Ve şimdi kongre yapabiliyoruz. Kulübümüzün çok zor günler geçirdi. Eski yönetim'in başkanı Şevket Sever'in kongreye gelip hesap vermesi gerekirdi. Eski yönetimin kongrede ibra edilmemesi gerekir. Aynı zamanda kulübün gelir giderleri ile ilgili olarak 4.sulh mahkemesinde devam eden bir dava var. Her kim Eyüp Spor'un parasına tenezzül etmişse mahkemede hesap verecektir. Taraftarlarımız, futbolcularımız Eyüp Spor camiamız bu süreçte çok üzülmüştür. Mahkemenin bu süreçle alakalı olarak Eski başkan Şevket Sever2i cezalandıracaktır" dedi.



Eski başkanlarda Ahmet Malatyalı'da süreçle ilgili değerlendirme yaptı. Malatyalı kongrede liste çıkarmalarını belediye başkanı Remzi Aydın'ın istemediğini ifade ederek "Belediye başkanımız Remzi Aydın ile yaptığımız istişarede bizim liste çıkarmamızın uygun olmayacağını, liste çıkarırsak destek vermeyeceğini söyledi. Bizde liste çıkarmıyoruz. Belediye başkanımız ile ters düşmeyiz. Biz geçmiş dönemde kulübü nasıl adıysak öyle borçsuz bıraktık. Mahkeme tespit edene kadar kimseye hırsız diyemem. Eski başkan Şevket Sever'i kim başkan yaptıysa yapanda bu konuda suçludur. Herkes yaptığının karşılını bulur. Zaman içerisinde her şey düzelir " dedi.



Konuşmalardan sonra Yönetim kurulu faaliyet raporu ibra edilmedi.
Denetleme kurulu raporlarını sunuldu. Sunulan raporda gerekli gelir gider evraklarına ulaşılmadığı ifade edildi. Okunan denetleme kurulu raporu ibra edildi.

Seçim sürecine geçildi. Taraftarlar derneği oluşan listeye itiraz etti. Taraftarlar derneği eski yönetimden yeni yönetime kimsenin girmemesi gerektiğini savunarak, aklanmamış eski yöneticilerin yeni yönetime girmelerinin etik olmayacağını ifade ettiler.


Seçimler yapıldı. Eyüp Spor'a Başkan Remzi Aydın'ın destek verdiği Recep Kızıltepe başkan oldu.

Eyüp Spor Başkanı Recep Kızltepe yaptığı açıklamada " Böyle köklü bir spor kulübüne başkan olmaktan dolayı çok mutluyum. Kongreye katılan tüm üyelere teşekkür ederim. Eyüplülerin ve belediye başkanımız Sayın Remzi Aydın'ın bana ve yönetim kuruluma olan güvenlerini boşa çıkarmamak için çalışacağım. İşimiz zor ama hedefimiz şampiyonluktur."dedi

Yönetim Listesi

Recep Kızıltepe
Kamil Cihan
Hasan Alas
Hayrettin Yazıcı
Hasan Gülen
Remzi Albayrak
Kenan Kar
Abdullah Özatilla
Hamit Çelik
Ömer Faruk Hansu
Ali Pakyıldız
Ziya Pürde
Adem Hava

Yedek Yönetim Listesi
Semih Çalkaya
Mümin Yağmurkaya
Hasan Morgül
Kemal Aydın
Muzaffer Şengül

Denetleme Kurulu
Dursun Çiçek
Mahmut Aslan
Mehmet Kılıç
Edip Nergis
Ramazan Güven
Osman Zeki Gür

Haber: Cengiz Oylum 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.