GENEL Haber Girişi : 22 Mayıs 2019 20:26

EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ İFTAR’DA BULUŞTU

EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ İFTAR’DA BULUŞTU
Geleneksel Eyüp Müteahhitler Derneği iftarı İstanbul Boğazı’nda tekne turu ile yapıldı.

Eyüpsultan’da iş dünyasını buluşturan iftar programının sürpriz konuğu ise Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak oldu.

İftar programı dualar ile başladı ilahiler ile son buldu. İftar programının sunumunu Eyüp Müteahhitler Derneği Başkan Yardımcısı İrfan Tutaç yaptı.

 

Müteahhitler Derneği Başkan Av. Ramazan Karaca iftar programında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Av. Ramazan Karaca konuşmasında:

Değerli Emüder Ailesi,

Kıymetli Misafirlerimiz,

Derneğimiz tarafından düzenlenen iftar yemeği programımıza hoş geldiniz diyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum.

Sözlerime başlamadan önce, insanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinlenmesine vesile olan Ramazan ayı, sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve bu nimetlere sahip olmayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini bizlere anımsatır.

Ramazan ayı ihtiyacı olanları hatırlamanın, onlara yardım etmenin ayı olduğu için kutsal ve bereketlidir.

Rabbim bu mübarek ayda tutmuş olduğunuz oruçları ve ibadetleri kabul etsin. Hayırlısı ile Kadir gecesine ulaşmayı ve Ramazan Bayramı ile bu ayı taçlandırmayı nasip etsin.

Bugünkü iftar programının tertiplenmesinde katkıları sunan yönetim kurulu üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

13. Nisan’dan beri yaklaşık 1 aydan fazla bir süredir görevi devralmış bulunmaktayız. Bizi bu göreve layık gördüğünüz için tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

EYÜP MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ olarak; üyelerimize daha etkin bir hizmet sunabilmek, üyelerimizin birlik ve beraberliğini daha da güçlü kılmak adına bir takım çalışmalar yapmaya başladık. Bu vesile ile hedefimiz hem derneğimizin KURUMSALLAŞMASINI sağlamak hem de üyelerimizin soru ve sorunlarının ÇÖZÜM ADRESİ olmaktır. Bu vesile ile;

 

1)        YÖNETİM KURULU ÜYE SAYISI;

Yönetim Kurulunun 37 asil ve 11 yedek üyeden oluşan hantal yapısını ortadan kaldırarak Yönetim Kurulunun daha aktif ve verimli çalışabilmesi adına Yönetim Kurulumuzu 15 asil ve 8 yedek üyeden olmak üzere teşekkülü için tüzük değişikliğine gittik. Ve Kuruluş tüzüğümüzün 10. Maddesine bu yönde işlerlik kazandırdık.

 

2)        KONGRE SONRASI İADEİ ZİYARETLER;

Kongre sonrası; iadei ziyaretler yaparak hem kaymakamımız Sayın Abdullah DÖLEK ile hem de Belediye Başkanımız Sayın Deniz KÖKEN ile görüşmeler yaptık.

 

3)        ÇATI SORUNU;

Üyelerimizin beton çatı sorununu yeni Belediye Başkanımıza ilettik ve yapmış olduğumuz istişareler sonucunda ilçemizde Beton çatı uygulamasının sonlandırdık. Bu konuda yoğun çaba sarf eden Yönetim Kurulumuza ve Teknik Birimimize ve Teknik Birim Başkanımız Sayın Hüseyin ANT’a ayrıca teşekkür ediyorum.

 

4)        ALİBEYKÖY ORTAOKULUNDA İFTAR;

Bu ay içerisinde Alibeyköy Ortaokulu Müdürü Sayın Aydın ERKAN’ın iftar programına katıldık. Son derece verimli geçen bu iftar programındaki değerli katkılarından ötürü Eğitim ve Sosyal İlişkiler Birim Başkanımız İlhan DUVA’ya ayrıca teşekkür ediyorum.

5)        YAPI KREDİ BANKASI SORUNU;

Bugüne kadar Yapı Kredi Bankası ile çalışılmış ve bu bankadan üyelerden alınacak aidat ve bağışların tahsilinde kolaylık için mobil POS cihazı kullanılmıştır. Ancak son bir ay içerisinde yapmış olduğumuz incelemeler de söz konusu bankanın aylık %5’in üzerinde hat ücreti, BSMV, komisyon ve sari diğer adlar altında tahsil edilen paralardan kesintiler yapmaktadır.

Bu durum karşısında yıllardır Avukatlığını yapmış olduğumuz Ziraat Bankası ile yeni bir anlaşma yaptık. Ziraat bankasında derneğimiz adına hesap açarak mobil POS makinası aldık. Bu mobil POS makinasından BSMV, hat ücreti ve her ne nam adı altında olursa olsun herhangi bir kesinti yapılmayacaktır. Ancak tahsil edilen aidatlar 28 gün sonra hesaba geçecektir. Bu durum da acil ihtiyaçların hasıl olması halinde yönetim olarak, başkanınız olarak aradaki acil ihtiyaçları finanse edecek, derneğimizin tek bir kuruşunun dahi gereksiz kesintiler ile heba edilmesinin önünü keseceğiz.

 

6)        MALİYETİ DÜŞÜRME;

İnşaat sektörünün zorlu sürecini dikkate alarak üyelerimizin derneğimize aidat, bağış adı altında yapmış oldukları tek bir kuruşun dahi boşa gitmesini engelleyeceğiz. Üyelerimize gereksiz mali külfetler yüklemekten kaçınacağımızı bilmenizi isteriz.

 

 

7)        İCRACI BAŞKAN VE İCRACI YÖNETİM KURULU;

Derneğimizin bu yeni döneminde icracı bir BAŞKAN ve icracı bir YÖNETİM KURULU göreceksiniz. Biz söylemlerimiz ile değil icraatlarımız ile üyelerimizin yanında olacağız. Bu nedenle her bir üyenin sorunu ile tek tek ilgilenecek. Bu sorunların çözümleri için hem idari hem de hukuksal ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızdan hiçbir kuşkunuz olmasın.

8)        ÜYELERİ ZİYARET;

Allah nasip ederse her bir üyemizi işyerlerinde ofislerinde ziyaret ederek üyelerimizin yanında olduğumuzu faaliyetlerimizi ile göstereceğiz. Onlara Emüder’li olmanın farkını, farkındalığını göstereceğiz.

9)        YENİ ÜYE KAYDI;

Derneğimize bu bir aylık süre içerisinde mimar olan Enes KARAKOÇ ile Zeyneb SÜER’in derneğimize üye yaptık. Derneğimizin daha aktif daha verimli olması için yeni üye kayıtları yapmaya devam edeceğiz.

 

10)      WHATSAPP GRUPLARI OLUŞTURMA;

Üyelerimizin ve Yönetim Kurulumuzun daha etkin bir şekilde bilgilendirilmesi için “BİLGİLENDİRME” ile “YÖNETİM KURULU” isimli iki ayrı whatsapp grubu oluşturduk. Her iki gruba sadece grup yöneticileri mesaj gönderebilir. Gruplarda gereksiz yazışmaların önüne geçmek ve üyelerimizi rahatsız etmemek adına gruplarda mesaj yazma yetkisi sadece grup yöneticilerine tahsis edildi. Burada amaç derneğimizin KURUMSALLAŞMASIDIR. Ancak bu gruplar dışında gerek bana gerekse yönetim kurulumuza her zaman, soru ve sorunlarınızın olsun veya olmasın ulaşabileceğiniz, her an yanınızda olduğumuzu ve bu soru ve sorunların çözümü için gerekli çözümler için elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğimizi Yönetim Kurulumuz adına bilmenizi isterim.

           

11)      RAMAZAN BAYRAMI SONRASI ETKİNLİKLER;

Ramazan Bayramı sonrası yine üyelerimize programlarımız hakkında bilgilendirmeler yapacağız. Bu manada aramızdaki birlik ve bütünlüğün, kardeşliğin perçinlenmesi adına gerekli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz.

12)      TOPLANTI VE SEMİNERLER;

Yine üyelerimizin soru ve sorunların çözümü için gerekli seminer ve toplantılar tertipleyeceğiz.

13)      23 HAZİRAN SEÇİMLERİ;

Eyüp Müteahhitler Birliği olarak 23 Haziran’da yapılacak olan Büyükşehir Belediye Başkanllğı Seçimlerinin Ülkemize Ve Milletimize Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum.

 

14)      İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ KRİZ;

Ülkemizin özellikle inşaat sektörünün yaşamakta olduğu ekonomik kriz hepimizi derinden etkiliyor Birlik, beraberlik içinde el ele verdiğimizde aşılamayacak sorunun olmadığını biliyoruz.

15)      EYÜPSULTAN’IN GÜZELLEŞTİRİLMESİ;

Eyüpsultan’ın güzelleştirilmesinde, güzel eserler ortaya konulmasında Eyüp Müteahhitler Birliği olarak elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğimizi bilmenizi istiyoruz.  

 

16)      YATIRIMLARA DEVAM;

Türk ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü son dönemde sıkıntılı bir dönem geçirse de bizler Eyüp Müteahhitler Derneği Üyeleri olarak ülkemize güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Maliyetlerin artmasına rağmen yatırımlarına devam ettik ve devam etmekteyiz. Yarattığımız istihdam ilçemizin artı değeridir.

 

17)      AKTİF ROL ALMA;

Eyüpsultan’ın yeniden yapılanmasında AKTİF ROL almak istiyoruz.  

18)      KAPANIŞ VE SELAMLAMA;

Unutmayalım ki, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz. Bu duygularla sözlerime son verirken, bu güzel akşamda, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tekrar hoş geldiniz diyor, sizlere saygılarımı sunuyorum.