GENEL Haber Girişi : 25 Mayıs 2016 15:50

Eyüp Devlet Hastanesi 64. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Eyüp Devlet Hastanesi 64. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
Eyüp Devlet Hastanesi 64. kuruluş yıldönümünü perşembe günü Eyüp Kültür Merkezinde kutlayacak.

Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Eyüp Devlet Hastanesinin kuruluşunun 64.yıl dönümü düzenlenen konser programıyla kutlanacak. İstanbul'un tarihi semtlerinden Eyüp'te 64 yıl önce kurulan hastanenin kuruluş yıl dönümünde yine Eyüp Devlet Hastanesi emekli hekimlerinden Bestekar Dr. Abidin Gerçeker’in şefliğinde Sadabat korosunun vereceği konserle tüm çalışanlar bir araya gelecek.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Hasan Karaman’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek kutlama töreni 26 Mayıs Perşembe günü Eyüp Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezinde yapılacak. Hastane çalışanları ve sağlık çalışanlarının katılacağı programda şarkılarla tarihe yolculuk yapılacak.

Hastane 1945 - 1952 yılları arasında İşçi Sigortaları Dispanseri olarak sağlık hizmeti vermeye başlamış ve yedi yılın ardından dispanser olarak başladığı sağlık hizmeti verme serüveni SSK Hastanesine dönüşerek devam etmiştir. 2005 yılından sonra da Sağlık Bakanlığı’na devredilmiş ve halen Eyüp Devlet Hastanesi olarak hizmet vermektedir.

2002-2012 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dönüşüm programı kapsamında Eyüp Devlet Hastanesi’ nin poliklinikleri, klinikleri, acil servisi, nitelikli hasta odaları, ameliyathaneleri, yoğun bakımları, laboratuvarları ve görüntüleme merkezini içeren binaları donanımsal alt yapı ve hizmet altyapısı ile birlikte yenilenmiştir.

Eyüp Devlet hastanesi halen; %80 yatak doluluk oranı ve  150 yataklı  nitelikli hasta odalarına sahip klinikleri, 75  muayene odalı merkez ve semt poliklinikleri, 12 gözlem yataklı II. Seviye Acil Servisi, 8 yataklı   II. Seviye  6 yataklı I. Seviye erişkin  yoğun bakımları, 6 odalı/masalı ameliyathanesi ve merkezi sterilizasyon ünitesi, tüm tetkiklerin iç ve dış kalite kontrolleri düzenli olarak yapılan cihazlarda yapıldığı Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Patoloji laboratuvarları randevu ve raporlamanın en kısa sürede yapıldığı Röntgen, Tomografi, Manyetik Rezonans (MR), Mamografi,  Ultrason (USG), Renkli Dopler Ultrason (RDUSG), Kemik Dansitometrisi ve Endoskopi tetkikleriyle görüntüleme merkezi, tanı ve tedavi  bölümleri, evde sağlık hizmeti birimi, psiko sosyal destek hizmetinin verildiği Toplum  Ruh Sağlığı Merkezi gibi birimleriyle hizmet vermektedir. 2014 verilerine göre hastanemize toplam 898.567 hasta müracaatı olmuştur. Hastanemiz her yıl Sağlık Bakanlığı ve TSE tarafından yapılan dönemsel denetimler ile belgelenen yüksek kalite seviyesini devam ettirmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.