GENEL Haber Girişi : 16 Eylül 2021 12:43

EYT FEDERASYONU İMAMOĞLU' NU MAKAMINDA ZİYARET ETTİ…

EYT FEDERASYONU İMAMOĞLU' NU MAKAMINDA ZİYARET ETTİ…
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ nu makamında ziyaret etti.

EYT Federasyonu Yönetiminden oluşan ekip ve Ekrem İMAMOĞLU görüşmesinde, sosyal politikalardan sorumlu danışmanı, hukuk işleri danışmanı ve istihdamdan sorumlu üç farklı İBB Başkan danışmanı da hazır bulundu.

EYT MAĞDURLARI İÇİN HEYET OLARAK TALEPLERİMİZ. 

Görüşmede EYT Federasyonu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK, Ekrem İMAMOĞLU ve danışmanlarına EYT' lilerin içinde bulundukları ve özellikle de pandemi sürecinde daha da kötüleşen zorlu koşullar hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

İlerleyen yaşları nedeniyle işten çıkarılan ve aynı sebepten dolayı yeni bir iş bulamayan EYT lilerin yaşadığı maddi problemler ve herkesten daha uzun süre sigorta primi ödemiş olmasına rağmen işsiz kaldıklarında bir de sırtlarına yüklenen GSS prim borçları konularının altını çizen EYT heyeti bu konuda Ekrem İMAMOĞLU’ndan destek talebinde bulundu. 


İBB BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK SÖZÜ ..


İMAMOĞLU, göreve geldikleri günden itibaren İBB iştiraklerinde özellikle kadın istihdamı konusunda büyük atılımlar yaptıklarını ifade ederek;  şimdi de özellikle ileri yaşlarda kadınların istihdam edileceği bazı yeni projelerinin oluğunu beyan etti. Bu projelerde görevlendirilmek üzere, İBB işe alım usulüne uygun başvuru ve onay süreçlerini takiben EYT mağdurları içinde diğer mağdurlara olduğu gibi neler yapılabileceği konularını  değerlendirelim şeklinde ifade etti . 


 EYT MASASI ÇALIŞMALARINA START VERİLDİ…


İMAMOĞLU görüşme sırasında, Başkan Danışmanlarını görevlendirerek, EYT Federasyonu Yönetiminden de bir heyet kurmalarını rica etti.

 EYT heyeti ve İBB başkan danışmanı sıklıkla bir araya gelerek İstanbullu EYT' lilerin sorunları üzerinde görüşmeler yapacak.

Mevzuat çerçevesinde bu sorunlara çözümler arayacaklar. İstanbullu EYT mağdurlarının sorunlarının masaya yatırılacağı bu çalışmalarda GSS mağduriyeti konusunda da araştırmalar yapılacak…