GENEL Haber Girişi : 02 Nisan 2023 16:49

EYT FEDERASYONU BAŞKANI GÖNÜL BORAN ÖZÜPAK EYÜPSULTAN’DA MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 EYT FEDERASYONU BAŞKANI GÖNÜL BORAN ÖZÜPAK EYÜPSULTAN’DA MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanlığı’ndan istifa eden Gönül Boran Özüpak, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek milletvekili aday adaylığını duyurdu.
EYT FEDERASYONU BAŞKANI GÖNÜL BORAN ÖZÜPAK EYÜPSULTAN’DA MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Özüpak, şöyle konuştu:

 

 

“DİK DURDUK, EĞİLMEDİK: Hak mücadelesiyle çıktığım yolda bir kar tanesi iken engelleri aşan bir çığa dönüşerek, bir annenin evladına verdiği şefkat, önem ve hassasiyetle büyüttüğüm Türkiye’ye örnek olmuş bir sivil toplum örgütünün yöneticisiyim. Gönülden inandım hak davamıza. Bana inananlarla kocaman bir aile olduk. Dik durduk, eğilmedik, hiçbir algıyla yol almadık. İnandığımız yoldan sapmadık. Her türlü hakaretlere göğüs gerdik. Sahalarda, alanlarda, toplantı salonlarından iki milyonluk mitinglerle hep bir ağızdan ‘varız, biriz, birlikteyiz’ diye haykırdık mücadelemizi.

 

 

EYT YASASINI ÇIKARTTIK: Ülke çapında EYT Federasyonu’muzu oluşturan 20 il dernek başkanlarımla örgütlenerek her mecrada hak mücadelesinin sesi olduk.  İşimiz siyaset değil, mücadelemizin çözüm merci siyasetin merkeziydi. Bu kararlı duruşumuz ve yılmadan tarafsızca verdiğimiz mücadelemiz sonunda sonuca eriştik. EYT yasasını çıkarttırdık. Hem de nerelerden nerelere getirerek sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Seçimi kaybetsem de bu işte yokum’ dediği günlerden geldik buralara.

 

 

BIKMADAN DEVAM ETTİK: Bu mücadelenin önderi olmak ne kadar meşakkatli bir süreçti; birlikte yol aldığım başkanlarım yönetim kurulları arkadaşlarım bunu çok iyi bilen ve anlayanlar olarak dimdik yanımdalar. Aynı zamanda hem çalışan bir kadın, hem bir anne, hem bir eş olmak ve de tüm bunlarla birlikte bu mücadelenin önderi olmak gerçekten meşakkatli bir süreçti benim için. Ama inandığım davamdan asla pes etmedim. Tüm bunlara rağmen geldiğimiz nokta ortada. Evet çok çaba sarfettik, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan anlatmaya devam ettik ama istediğimiz şekilde haklarımızı vermediler.

 

 

MUHALİF OLMAKLA ETİKETLENDİK: Yarım bırakıldık, çözüme kavuşması gereken alın terinin önemini vermediler. Bugüne kadar hiç siyaset yapmadık. Buna rağmen muhalif olmakla etiketlendik. Aklı selim herkes siyaset yapmadığımızı ama siyaset zemininde mücadele ettiğimizi gördüler. Evet, bir sonuca ulaştık. Ama içimiz hala buruk; çünkü çıkarılan EYT yasasının seçim arifesinde oy kaygısı ile eksik çıkarılmış olan ve çalışma hayatımızda yaşadığımız mağduriyetlerin çözülmediği ortadadır. Bu konuda daha atılacak o kadar çok adım ve söylenecek o kadar çok sözümüz var ki ben de artık bu sözleri milletin kürsüsünden anlatarak mücadeleye devam etme kararı aldım.

 

 

FEDERASYONDAN İSTİFA ETTİĞİMİ BİLDİRİRİM: Bugüne kadar bir sivil toplum kuruluşunun önderi olarak milletin Meclis’inden talep ettiklerimin doğrudan icracısı olmak üzere, siz değerli basın mensupları, başkanlarım, CHP ilçe başkanlarım ve temsilcileri; hak mücadelemizde birlikteyiz dediğimiz yolda yürüyen kardeşlerimin önünde 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul ili 2. bölge aday adaylığımı açıklıyorum. Aday adaylığı açıklamamla EYT Federasyonu Genel Başkanlığından istifa ettiğimi bildiririm.”