SİYASET Haber Girişi : 31 Mart 2023 17:44

ESRA YURTSEVER İYİ PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ  ADAY ADAYI OLDU

ESRA YURTSEVER İYİ PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ  ADAY ADAYI OLDU
Esra Yurtsever İyi Parti’den İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığında İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili A. Adaylığı müracaatını yapan Esra Yurtsever  yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta 11 ilimizde meydana gelen deprem ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

 

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci dönem Milletvekilliği seçimlerinin, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyen İYİ Parti İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili A. Adayı Esra Yurtsever, “6 Şubat tarihinde eşi benzeri olmayan iki büyük depremle sarsıldık ve ardından sel felaketi meydana geldi.

 

Birçok vatandaşımızı kaybettik. Birçok vatandaşımızda yaralandı. Ardından gelen sel felaketi yaralarımızı derinleştirdi. Öncelikle deprem felaketinde ve yaşan selde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Depremin yaralarının bir önce sarılmasını yüce Rabbim ’den diliyorum.

 

Bildiğiniz gibi İyi Parti diğer partilerde olmayan bir demokrasi şöleni yaparak milletvekili adaylarını belirliyor. Bu demokrasi şölenine İyi Parti’nin bir kadın üyesi olarak bende milletvekili aday adayı olarak katıldım. Amacım kadınların sesini her yerde duyurmak.

 

Dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı ilk ülkelerden biri olmamıza rağmen kadınlar parlamentoda fazla temsil edilmiyorlar. Kadınların parlamentoda daha fazla söz sahibi olması için aday adayı oldum. Ülkemizde kadınlara karşı yapılan şiddet her geçen gün artarken iktidar uygulamış olduğu politikalar ile kadını yalnızlaştırıyor.

 

Kadınların ölümlerine sessiz kalıyor. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin liderliğinde kadınların sesleri toplumun her kesimine doyurulacağına inancım tamdır. Ülkemiz kadınların dirençli omuzlarında yükselecektir. Demokrasi şölenimize katılan tüm aday adayı arkadaşlarımı başarılar diliyorum.

 

Aday olalım veya olmayalım İyi Parti’nin iktidarı için gece gündüz çalışacağım. 14 Mayıs 2023 tarihinde İYİ Parti olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde büyük bir çoğunlukla ülkemizin yönetiminde söz hakkına sahip olacağız. Pazar günü yapılacak olan demokrasi şölenimiz ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun”.

 

Esra Yurtsever Kimdir?

 

Esra Yurtsever 1970 yılında Eyüpsultan Rami Boşnak Hüseyin Efendi Sokak’ta dünyaya geldi. Aslen Boşnak kökenli olup doğma büyüme Eyüpsultanlıdır. İlk öğrenimini Havuzbaşı İlköğretim okulunda, orta öğrenimini Rami Ortaokulunda, liseyi de Plevne lisesinde tamamladı.

 

Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünü 1992 yılında birincilikle bitirerek İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı.

 

Mardin’de Ermeni Kuyumculuğu üzerine çalışmalar yaptı. Kosgep kadın girişimci olarak kurduğu şirketi Mardin’de kültürel ve sosyal alanda önemli çalışmalar yaparak kendinden söz ettirmiştir.

 

Esra Yurtsever ayrıca da Açıköğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi Ön lisans Programına devam etmektedir.

 

Esra Yurtsever Bir çocuk annesi olup Eyüpsultan’da ikamet etmektedir.