KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 08 Haziran 2020 20:40

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ’NİN BÜYÜK BAŞARISI

ERZİNCAN  BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ’NİN BÜYÜK BAŞARISI
Mütevelli heyetinde Ak Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit’in de bulunduğu Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Dünyadaki 20 bin üniversite içinde ilk yüzde 6,8'e girmeyi başardı.

Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi (CWUR- Center from World University Rankings)   2020’de ilk 2 bin’e giren üniversiteleri yayınladı.

Mütevelli heyetinde Ak Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit’in de bulunduğu Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Dünyadaki 20 bin üniversite içinde ilk yüzde 6,8'e girmeyi başardı.

 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, ‘Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi’ tarafından yayınlanan sıralamada önceki yıllara göre kayda değer bir yükseliş göstererek; Dünya Üniversiteleri arasında 1348, Türkiye’deki üniversiteler  arasında ise 27’inci oldu.

“116 BASAMAK İLERLEDİ”

Her yıl; eğitim kalitesi, mezunlarının istihdamı, araştırma makalelerinin sayısı ve atıf sayılarına göre yapılan tamamen objektif değerlendirmelerle küresel çapta Üniversitelerin sıralamasını yapan tek kurum olan Dünya Üniversiteler  Sıralaması Merkezinin yayınladığı verilere göre; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin, geçtiğimiz yıla göre   bin 464’üncü sıradan bin 348’inci sıraya, Ülke sıralamasında ise  33’üncü sıradan  27’inci sıraya  ilerlemiş olduğu görüldü.  Böylece Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Dünya sıralamasında 116, Ülke sıralamasında ise 6 basamak birden yükselmiş oldu. İlgili kuruluşun internet adresinden (cwur.org) yayınlanan verilere göre, Türkiye’den 52 üniversitenin ilk iki binlik listeye girme başarısı gösterdiği izlenirken, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu 19 üniversite geçtiğimiz yıla göre sıralamadaki yerinde ilerleme, 33 üniversitenin ise sıralamadaki yerinde gerileme olduğu gözlendi.

“İKİ ÜNİVERSİTEDEN BİRİ…”

Rektör Prof. Dr Akın Levent şunları söyledi: “Yeni kurulan 39 üniversitemizden, İlk iki bin içinde yer alan   iki üniversiteden biri olmayı başaran Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin bu başarısında emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyor, Üniversitemizin eğitim kalitesi, mezunlarının istihdamı, araştırma çıktılarının sayısı ve tanınırlığı için tüm öğretim elemanlarımız, personellerimiz ve öğrencilerimizle birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”