GENEL Haber Girişi : 17 Nisan 2018 10:39

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı 31 Aralık'ta bitecek!

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı 31 Aralık'ta bitecek!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. Meclis toplantısında söz alan Başkan Uysal ulaşım yatırımları hakkında bilgi verdi. Uysal, " Eminönü-Alibeyköy Tramvayımız da inşallah 31 Aralık itibariyle bitecek." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2017 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 4. birleşiminde söz alan İBB Başkanu Mevlüt Uysal, stanbul’un ülke ölçeğinde büyük bir şehir olduğunu ve böyle bir şehirde yatırım ve hizmetlerin de büyük olduğunu belitti. 

En büyük yatırımın ulaşıma yapıldığını belirten Başkan Uysal, İstanbul’da şu anda 160 kilometre raylı sistemin olduğunu, bu yıl yapımı devam eden 110 kilometre raylı sistemin daha hizmete gireceğini söyledi. Uysal, "Böylece yılsonunda 270 kilometre raylı sistem ağımız olacak. Dünyada aynı anda 110 kilometre metro yapımı devam eden başka bir şehir yok. Sadece İstanbul’da yeraltında 20 bin kişi çalışıyor. Bugün Londra Metrosu’nun 480 kilometre olduğunu düşünürsek, 270 kilometre metronun ne anlama geldiği ortaya çıkar. İstanbul’da 1000 kilometre daha metro ihtiyacımız var. Yapımına başlanacak metroları da dikkate aldığımızda, hedefimiz önümüzdeki 10 yılda ilave 600 kilometre metro daha yaparak 1000 kilometreye ulaşmak. Yapımı devam eden 4 metro hattında yılsonu yada en geç 2019 başında bitirme sözü aldık. Eminönü-Alibeyköy Tramvayımız da inşallah 31 Aralık itibariyle bitecek. İnşallah bir dava açıp da engelleyen olmaz. Bundan sonra böyle bir şey olursa dava dosyasıyla birlikte ilan edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.