GÜNDEM Haber Girişi : 11 Şubat 2019 09:35

EMEL BİLENOĞLU’NUN PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

EMEL BİLENOĞLU’NUN PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Üreticiden tüketiciye doğrudan Sebze ve gıda satışları için proje yapan Millet İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu'nun projesi İBB tarafından hayata geçiriliyor.

Son zamanda artan sebze ve meyve fiyatlarına alternatif olarak geliştirilen mobil tanzim satış projesini seçim beyannamesinde yer veren Millet İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu'nun projesi İBB tarafından hayata geçiriliyor.

1977 yılında CHP'li Ankara Belediyesi’nin başını çektiği sosyal demokrat belediyeler, üretime doğrudan katılmak yönündeki girişimlerin yanında, temel gıda malzemelerinin fiyatlarını düşük tutabilmek ve karaborsa ile mücadele edebilmek için tanzim satış mağazaları kurmuşlardı. Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu'da bu anlayışla seçim beyannamesine koyduğu Eyüpsultan Gıda Merkezleri Projesi gündeme oturdu.

Millet İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu'nun Eyüpsultan Gıda Merkezleri Projesi :

Eyüpsultan Gıda Merkezleri Nedir?

Bu proje ile Eyüpsultan halkı gıda ihtiyacını kaliteli, ucuz ve sağlıklı şekilde karşılayacak. Gıda merkezlerinin ürün temini Anadolu’nun bütün yörelerinden ( Giresun - fındık, Sivas – et ,Kastamonu - sarımsak, Çorum - nohut, Kars - peynir gibi) direk üreticiden alınacak ve burada hizmete sunulacak.

Eyüpsultan’da yaşayan her insan kendi yöresinde üretim yapmaya teşvik ettirilerek gerek o şehirlerin kalkınmasına katkı sunulacak gerekse Eyüpsultan halkı sağlıklı ürünleri ucuz fiyata alabilecek.

Bu projeyle istihdam alanları oluşacak. Aynı zamanda başlangıç akçesi olarak üreticilere yerli tohum desteği sağlanacak. Soğuk hava depoları, pazar yerleri, laboratuvarlar ile desteklenerek proje uzun vadede Eyüpsultan’ı İstanbul’un gıda merkezi haline getirecek. Ve Eyüpsultan halkı hem sağlıklı hem de ucuza beslenmiş olacak.

Aslında çok ta uzağa gitmeye gerek yok, İlçemizde son yasa ile mahalle statüsüne getirilen yedi köyümüzde yanlış politikalar ile bitmek üzere olan hayvancılık ve tarım alanlarını teşvikler ve iyi tarım uygulamaları ile tekrar canlandıracağız. Bununla beraber köylerimiz için ek bir istihdam alanı olarak çiçek yetiştiriciliği programı uygulanacak. Her sene sadece Hollanda’nın Türkiye’den satın aldığı çiçek bedeli 45 – 50 milyon euro arası değişmektedir. Eyüpsultan’da bu pastadan neden payını almasın? Bu programla köylerimiz, doğasına uygun olan çiçekleri yetiştirecek ve bu çiçekleri önce yurt içine ardından yurt dışına pazarlayarak yeni bir kazanç kapısı açacak. Yine aynı program dahilinde köylerimizde bulunan evlerimiz köy dokusuna uygun şekilde restore edilecek ve bölgemizde örnek köyler oluşturularak turizm faaliyetleri de canlandırılacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.