GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2019 10:13

EDİP ANT'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

EDİP ANT'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Gündem Gurup İcra Kurulu Başkanı Edip Ant 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile mesaj yayınladı.

Edip Ant  mesajı'nda, “Türkiye’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bir kez daha ayrımcılık ve şiddete karşı eşitlik mücadelesindeki kadınların seslerini duyurma çabalarının gölgesinde kalıyor. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin her geçen gün artması  hepimiz derinden üzüyor.

Kadınların, ‘fıtrat gereği’ erkeklerle eşit olamayacağını toplumumuza dayatan iktidar sözcüleri kadını yok sayan anlayışları ile ne yazık ki kadınlarımızın özgürlüklerini hiçe sayıyorlar. Evde, çalışma hayatında, tarlada, fabrikada yaşamın bütün zorluklarına göğüs geren kadınlarımız ağır bedeller ödüyor.

Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, kadını yok sayan politikalar iktidarın ürünüdür. Tüm bunlar kadının özgürleşmesinin önünde en büyük engeller olarak duruyor. 

Kadınlarımız, Türkiye’yi çağdaşlaşma, ileriye gitme yönünde geriye doğru yapılacak adımlara karşı mücadele eden en değerli varlıklarımızdır. Bugün tüm bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasi hayata daha çok katılımının sağlanması gerekmektedir. 

162 yıl önce, ABD’NİN New York kentinde, dokuma işçisi kadınlar eşit çalışma koşulları için grev yapmış ve 129 kadın çalıştıkları fabrikada diri diri yakılmıştır. Günümüzde de kadınlar, şu veya bu şekilde yanmaya, yakılmaya devam etmekteler.

Kadınların gerçek bir birey olma yolunda; siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda eşitlik kazanmanın mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla göstermelerini niteleyen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü , çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış tüm kadınlarımızın ve dünya kadınlarının, kadınlar gününü kutluyorum.

Etiketler : edip ant
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.