GENEL Düzenleme Tarihi : 10 Kasım 2020 10:30 Haber Girişi : 10 Kasım 2020 10:41

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü saygıyla anıyoruz

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü saygıyla anıyoruz
Bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, devrimlerin öncüsü ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü saygıyla anıyoruz

ATATÜRK KENT ORMANI AÇILIYOR

İstanbul’daki anmalar Taksim ve Dolmabahçe’de. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakacak. İmamoğlu, törenin ardından “Atatürk Fotoğraflarının Hikâyesi” sergisini ziyarete açacak. Sergi Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde. Geçen 19 Mayıs’ta ilk etabı açılan Atatürk Kent Ormanı, tüm etaplarının tamamlanmasıyla birlikte bugün yurttaşların hizmetine açılacak. 14.30’da başlayan programda İmamoğlu, gençlerle birlikte alanda yürüyecek.

ANKARA ANITKABİR’E YÜRÜYORUZ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), yurttaşları, ulu önderi anmaya çağırdı. Çağrıda, “Bugün saat 09.05’te, Ankara’da Sıhhiye Zafer Anıtı’nda yurttaşlarımız ve Demokratik Kitle Örgütleri ile buluşacağız. Hep birlikte Anıtkabir’e yürüyeceğiz. Yurdumuzun her köşesinden bütün yurttaşlarımızı davet ediyoruz” denildi.

İSTANBUL

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından düzenlenen ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ 09.05’te Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı sahili arasında düzenlenecek.

Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda açılan “Cumhuriyet ve Atatürk” fotoğraf sergisi ziyaretçilerini bekliyor. Beşiktaş Belediyesi sabah 06.30’dan itibaren Dolmabahçe ağaçlı yolda Ata’nın kendi sesinden konuşmalarını akşam saatlerine dek hoparlörden yayımlayacak.