SİYASET Haber Girişi : 05 Nisan 2023 16:42

CHP’DEN AK PARTİYE OY

CHP’DEN AK PARTİYE OY
Eyüpsultan Belediyesi Meclisi alışılmışın dışında bir oylamaya sahne oldu. Meclis başkanlık ve encümen seçimlerinde en az dört CHP meclis üyesi Ak Parti adayına oy verdi.

Her yıl nisan ayında yapılan meclis başkanlığı seçimleri bu yıl alışılmışın dışında bir oylamaya şahit oldu. CHP’li belediye meclis üyelerinden Mustafa Tüysüz, Emine Çelik ve Ramazan Güven CHP adayına değil Ak Parti adayına oy verdiğiidda edildi.

 

Verdikleri oyu Ak Parti sırasındaki meclis üyelerine gösteren CHP’li meclis üyeleri 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimler sonrası Ak Parti’ye transfer olacağı yorumları yapıldı.

 

Mustafa Tüysüz, Ramazan Güven’in Ak Parti adayına oy vermesi partililer tarafından tepki ile karşılandı. Sosyal medyada birçok yorum yapıldı. İki CHP meclis üyesinin dışında iki CHP üyesinindaha Ak Partili adaya oy verdiği oylama sonucunda ortaya çıkmasına rağmen isimleri konusunda netleşemediğimiz için burada isimlerini yazamadık.

Oylama sonuçlarına göre en az dört CHP meclis üyesi Ak Partili aday verdiği görünüyor.

 

Grup kararı alınmasına rağmen CHP adayına değil de Ak Parti adaylarına destek veren meclis üyeleri CHP İstanbul İl Başkanlığına çağrılarak ifadeleri istendiği bilgisine ulaştık.

 

Gazetemize konuşan bir CHP üyesi ise açtı ağzını yumdu gözünü.

CHP Üyesi” Ak Parti adayına oy verenlerin zaten CHP ile ilgileri yok. Söz gelimi Mustafa Tüysüz’ü tüm Eyüpsultan tanır. Remzi Aydın meclis üyesi yazsaydı CHP değil  Ak partili olacaktı. Siyaseti ne için yaptığını yoldan geçen çocuğa sorsan o söyler. Ramazan Güven dersen CHP ile en büyük ilgisi işi gücüdür. CHP’nin rozetini takmayan bir meclis üyesidir.  Bu oylama partinin ekmeğini yiyip sonrada Ak Parti’ye o verenlerin kendi siyasal duruşlarını göstermeleri açısından iyi olmuştur. Umarım en kısa zamanda oy verdikleri partinin saflarına geçerler”.

 

Not 1: Haberde Emine Çelik'in de Ak Partiye oy verdiğini yazmıştık. Fakat Emine Hanım bizi arayarak kendisinin oy vermediğini beyan etti. O yüzden haberde emine hanım'ın isimini kaldırdık.