GENEL Haber Girişi : 01 Ekim 2018 17:40

ÇAĞDAŞ KADINLAR DERNEĞİ'NDEN‘ AŞURE DAĞITIMI

ÇAĞDAŞ KADINLAR DERNEĞİ'NDEN‘ AŞURE DAĞITIMI
Genel merkezi Alibeyköy’de bulunan yönetim kurulu başkanlığını Sakine Sayar’ın yaptığı Çağdaş Kadınlar Derneği pazar günü Alibeyköy dernek merkezi önünde iki bin kişiye aşure dağıttı.

 

Yoğun katıımın gerçekleştiği Aşüre dağıtımı renkli görüntülere sahne oldu. Aşure dağıtımına Amasya Dernekler federasyonu Başkanı Saim Diken, Emel Bilenoğlu, Bilal Karaca, Şani Sebest, Alihaydar İşkar, Hasan Fazıl Afacan, Osman Cumhur Alkan, Ercan Sıpor, Murat Söylemez, Musa Mısırlı, Ercümen Sucu, sivil toplum kurululuşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çağdaş kadınlar derneği saim diken

Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar aşure dağıtımında yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı Genel Başkan Sayar “Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Merkezi olarak bugün aşuremizi dağıttık. Bu tür önemli günlerde halkımızla beraber olmanın mutluluğunu dernek olarak yaşıyoruz. Aşure’nin özüne sadık kalarak mazlumun, fukaranın ve mağdurun gücümüz yettiğince her zaman yanında olmaya çalışıyoruz.

Bildiğiniz gibi Çağdaş Kadınlar Derneği olarak Atatürk devrimleri’nin biz kadınlara getirmiş olduğu hakların savunucusuyuz. Eğitime ve öğretime önem veriyoruz. Ülke ekonomizin kötü gişisatı bir çok ailenin çocuklarına kırtasiye, çanta ,okul malzemesi ve giyecek almakta zorlandığı bu günlerde  dernek olarak yardımlarımız oldu.

 

Isparta’da bir okula yardımda bulunduk. Önümüzdeki günlerde ilçemizde belirlediğimiz okullara çanta ve kırtasiye yardımında bulunacağız. Bunların dışında  6 Ekim’de yüz bayan arkadaşımız ile beraber Ankara’ya Anitkabir’de resmi tören düzenleyerek saygı duruşunda bulunup Atamızın huzuruna çıkacağız. Derneğimiz kadınlara yönelik çalışmalar içerisinde aktif olarak çalışmalarını yürütüyor.

Buradan siz değerleri misafirlerimize bir müjde vermek istiyorum.Önüzüdeki dönemde Çağdaş Kadınlar Derneği Türkiye çapında şubeler açmak için çalışmalar başlattı. Çağdaş Kadınlar derneği şubeleri ve etkinlikleri ile büyüyor. Aşuremize gelerek bizi onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ederim”.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.