SAĞLIK Haber Girişi : 20 Haziran 2021 10:40

Biz Cevahir Haliç AVM'de Yerinde Asılama Yapıldı

Biz Cevahir Haliç AVM'de Yerinde Asılama Yapıldı
Eyüpsultan Ilçe Saglik Müdürü Dr. Muhammed Atak: 'Su anda pandemiyi yok etmemizin en temel yolu asilamayi artirma'

Eyüpsultan Ilçe Saglik Müdürlügünce Biz Cevahir Haliç AVM'de Kovid-19'a karsi yerinde asilama uygulamasi basladi.

İlçe Saglik Müdürlügü ekiplerince alisveris merkezinde kurulan stantta görevli personel tarafindan AVM çalisanlari asilandi. AVM'ye gelen vatandaslardan bazilarinin da asi yaptirdigi görüldü.

Ilçede sürdürülen asilama çalismalarina iliskin bilgi veren Eyüpsultan Ilçe Saglik Müdürü Dr. Muhammed Atak, AA muhabirine yaptigi açiklamada, tüm dünyada milyonlarca insanin etkilendigi bir hastalikla mücadele edildigini dile getirdi.

 


 

Atak, Türkiye'de de saglik çalisanlari ve toplum olarak bu mücadelenin çok yogun sekilde verildigine isaret ederek, 1,5 yillik sürecin 1 senesinin maske, mesafe ve hijyen kurallarina özen göstererek geçtigini, mücadeleye ocak ayindan itibaren asinin da eklendigini ifade etti.

Dr. Muhammed Atak, "Su anda pandemiyi yok etmemizin en temel yolu asilamayi artirma. Eger asilamali toplumsal düzeyde yüzde 70'lere çikarabilirsek pandemiyi de hep beraber yok ettigimizi görmüs olacagiz." diye konustu.

Eyüpsultan'da 30 farkli noktada asilama çalismalarini sürdürdüklerini aktaran Atak, hastanelerin, aile sagligi merkezlerinin, özel hastanelerin disinda, santiye ve alisveris merkezleri gibi alanlarda da asilama çalismalarini sürdürdüklerini söyledi.