GENEL Haber Girişi : 17 Eylül 2021 08:44

BARIŞ MANÇO PARKI SATILMAKTAN KURTULDU

BARIŞ MANÇO PARKI SATILMAKTAN KURTULDU
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclisi, Emlak Müdürlügünün Eyüpsultan'daki Baris Manço Parki arazisinin satisini içeren teklifini oy birligiyle reddetti.

Eyüpsultan Aksemsettin Mahallesi'ndeki Baris Manço Parki'nin arazisinin satilmasina iliskin IBB Emlak Müdürlügünün teklifi meclis gündemine geldi.

Oylama öncesi konusan AK Partili Eyüpsultan Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz, IBB'nin parki satmaya çalistigini belirterek, mahalle halkinin günlerdir nöbet tuttugunu söyledi.

Bölgede çocuklarin oynayacagi baska park bulunmadigini kaydeden Gürbüz, "CHP seçmeni arkadaslar da parklari yikilmasin diye 10 gündür nöbet tutuyor. Orada siyaset yapan bütün arkadaslar tepki koyduktan sonra IBB geri adim atti. IBB diyor ki ‘parkin içerisinde imarli alan var’. 20 yildir var o imar durumu ama niye bir sey yapilmadi? Çünkü orada bir park var ve dokunulmadi. Daire baskanligi nereyi sattigini bilmiyor. Baris Manço Parki, 7'den 77'ye bütün insanlarin nefes aldigi, mutlu oldugu bu park satilacakti" ifadelerini kullandi.

IBB'nin daha önce Yesilpinar'daki Gençlik Parki'ni yiktigini ve Eyüpsultan Belediyesine tahsisli Osmanli Parki'ndaki çalismalari engelledigini söyleyen Gürbüz, "Eyüpsultan'da IBB yönetiminin parklarla ilgili takintisi var. Ne istiyorsunuz Eyüpsultan’in parklarindan? 3-4 tane parkimiz var ve onlari da almaya çalisiyorsunuz" diye konustu.

CHP’li Eyüpsultan Meclis Üyesi Ali Haydar Iskar, parkin imar planlarinda konut alani olarak görüldügünü belirterek, müdürlükle yaptigi görüsmede kararin sehven gönderildiginin kendisine bildirildigini söyledi.

Alanin park olarak kalacagini ifade eden Iskar, CHP olarak kendilerinin de teklifi reddederek Aksemsettin'de hizmet kalitesinin artmasi için çalisacaklarini kaydetti.

Konusmalarin ardindan Emlak Müdürlügünün park arazisinin satisini içeren teklifi, komisyon görüsü dogrultusunda meclisteki tüm partilerin oy birligiyle reddedildi.

- Tasinmaz satis taleplerine CHP de karsi çikti

IBB Emlak Müdürlügünün Eyüpsultan'daki tasinmazlarin satisina iliskin teklifleri de mecliste görüsüldü.

Komisyon, tasinmazlarin kentsel dönüsüm ve riskli yapilarin tasfiyesinde degerlendirilmesi yönünde görüs belirtti.

CHP Grup Sözcüsü Tarik Balyali, parti olarak 3 maddede belirtilen tasinmazlarin satis talebine kendilerinin de ret oyu verecegini açikladi.

Emlak Müdürlügünün satis talepleri mecliste oy birligiyle reddedildi.