GENEL Haber Girişi : 06 Mayıs 2019 09:41

Av. Ramazan Karaca 'Ramazan' Mesajı yayınladı

Av. Ramazan Karaca 'Ramazan' Mesajı yayınladı
Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı Av. Ramazan Karaca Mesajında; "Bizleri bir Ramazan ayına daha eriştiren Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. İlk teravih namazını kılacak, akabinde ilk sahuru idrak edecek ve mübarek Ramazan-ı Şerif'i karşılayacağız.

Av. Ramazan Karaca Mesajında; "Bizleri bir Ramazan ayına daha eriştiren Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. İlk teravih namazını kılacak, akabinde ilk sahuru idrak edecek ve mübarek Ramazan-ı Şerif'i karşılayacağız."

Ramazan, manevi arınma, yücelme, kendimizi sorgulama ve her an Rabbimizle olduğumuzu daha yakından hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz bir aydır. Din ile olan sarsılmaz bağını, asırlardır sürdüren milletimizin fertleri, onun kuşatıcı mesajları ile manevi dünyalarını inşa etmiş, dayanışma, paylaşma ve kaynaşma ile pekişen kardeşliği derinlemesine yaşamış ve yaşatmış, aynı zamanda sosyal ve kültürel hayatları bakımından canlı bir dönem haline getirmişlerdir. Fert ve toplum olarak birbirimizi anlamaya, birbirimize karşı dürüst olmaya, sevgi ve saygı göstermeye; elimizdeki malı, gönlümüzdeki sevgiyi, zihnimizdeki bilgiyi ve duamızı paylaşmaya; kişisel zaaflarımızdan kaynaklanan eksikleri ve hatalarımızı gidermeye gerçekten ihtiyacımız vardır." dedi.

Av. Ramazan Karaca; "Ramazan, kaybettiğimiz bu değerleri yeniden kazanmak, özümüzde var olan iyilik ve insani duyguları harekete geçirmek için önemli bir fırsattır. Çünkü, baştan sona bir feyz, rahmet ve bereket mevsimi olan bu günlerde;

- İbadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayan teravih,

- Hayır ve bereketin ne olduğunu gösteren sahur,

- İradeleri güçlendiren oruç,

- Cömertliği, ikramı ve paylaşmayı öğreten iftar,

- Akıl ve gönülleri manevi bir atmosferde zirveye taşıyan ve dini duygunun kolektif olarak paylaşılmasını sağlayan hatim ve mukabeleler,

- Bütün bu yüksek değerlerin manevi dünyamızı kuşattığı Kadir Gecesi,

- Toplumun sosyal yaralarını saran zekât ve fitreler

ve toplumun birlik ve beraberliğini pekiştiren bayramla, dindarlığın, sosyal dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşanmasına, arınma ve yenilenme bilincimizin tazelenmesine vesile olan değerli bir zamandır. " ifadelerini kullandı.

 

Başkan Av. Ramazan Karaca; "Rahmet, bereket ve mağfiretle dolu ibadetlerin ve mükaafatlarının, sınırsız olarak verildiği bu manevi mevsimi çok iyi değerlendirelim. Çocuk, genç, yaşlı, kadın erkek hep birlikte cemaate iştirak ederek camilerimizi şenlendirelim. Zengin fakir iftar sofralarında, ekmeğimizi, aşımızı, çorbamızı, yüreğimizdeki sevgiyi, selamı ve umudu paylaşalım. Allah'ın rızasını kazanabilmek için iyi ve güzel davranışları artırarak, üzerimizdeki manevi kirlerden arınmaya çalışalım. Orucumuzu kim ve ne için tuttuğumuzu düşünerek zenginleştirelim. Bu ibadeti zihnimizle, duygu ve düşüncemizle, kalbimizle, gönül dünyamızla da ifa ederek koruyucu bir kalkan kılalım.

Bu vesile ile Ramazan-ı Şerif'in; şahsımız, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlar, huzur ve barış getirmesini, mazlum ve mağdur coğrafyalardaki kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.