GÜNDEM Haber Girişi : 23 Temmuz 2015 10:27

Anadolu Sivil Toplum Konfederasyonu saldırıyı kınadı

Anadolu Sivil Toplum Konfederasyonu saldırıyı kınadı
Anadolu Sivil Toplum Konfederasyonu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.Eyüp'teki Kastamonu Federasyonu Derneği binasında yapılan basın açıklamasına, Anadolu Sivil Toplum Konfederasyonuna üye derneklerin başkanları ve yöneticileri katıldı.

Konfederasyon adına basın açıklamasını yapan Kastamonu Federasyonu Derneği Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Suruç'ta yaşanan katliamı kınadıklarını ifade ederek, hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.Konfederasyon üyeleri ortak olarak kalme aldıkları bildiride:

İNSANLIĞA ÇAĞRIMIZDIR

Barbarlığa karşı insanlığı savunma ilkesiyle yola çıkan bir grup idealist genç, Şanlıurfa Suruç’ta İŞİD barbarlık çetesi tarafından bir katliama maruz kaldı. Biz Anadolu Sivil Toplum  Konfederasyonu olarak bu katliamı nefret ve şiddetle kınıyor; bu katliamda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet,  yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kobani’ye gitmek isteyen bu insanlar, sadece Kobani’nin inşası için değil, insanlık onuru ve bugüne kadar mağdur edilmiş bütün mazlum insanlara yardım ve destek olmak için oraya gitmek istediler. Fakat kendini Müslüman zanneden aslında İslam ve onun ilkelerinden uzak olan  İŞİD adlı terör örgütü tarafından  katledildiler. Biz sivil toplum örgütleri olarak tüm şiddet eylemlerini  nereden gelirse gelsin,kimden gelirse gelsin kınıyoruz. Merkezimizde insan vardır, hedefimiz insanı yaşatmak ve birlikte yaşama kültürünü geliştirmektir. Bu ülkede 78 milyonun barış içerisinde kardeşçe yaşaması en büyük arzumuzdur. Ötekileştirilmiş, yok sayılmış  ve kendisine zulüm edilmiş bütün kesimlerin yanında olduğumuzu belirtiriz. Bu çerçevede Suruç’ta yaşanan katliamda  ve Adıyaman’da hayatını kaybeden askerimiz olmak üzere, bütün hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, bu ülkede bir daha çatışmanın olmamasını temenni ediyoruz.

Günümüzde Dünya’nın her yerinde sürüp giden karmaşada, her gün ayrı bir tarih yazıldığının idraki içinde ne idealizmden ne de gerçekçilikten uzaklaşamayız. “Bize bir şey olmaz, bize mi ulaşacak, biz kim onlar kim” gibisinden, biraz umursamaz, biraz aheste, duygu ve düşünceler karşısında olduğumuzun altını çizmek isteriz. Uzak ya da yakın diyarlarda olan bitenlere karşı duyarlı, olup bitenler karşısında, daha uyanık ve daha dikkatli olmamız şarttır. Son olarak dün Suruç’ta yaşanan, 31 kişinin ölümü ve 100 kadar insanın yaralanması ile sonuçlanan katliam bunun gerekliliğini bize bir kez daha göstermiştir. Olayları kınamak, yapanlara karşı bir reaksiyon olarak kin ve nefret söylemleri ile protestoda bulunmak da bir işe yaramıyor. Olayların faillerinin, gözü dönmüş canilerin habis ruhlarını tatmine yardımcı olmaktan ileri gitmiyor. Allah hepsini kahretsin.

Çağrımızı bitirirken hükümet ve tüm siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz: Bölgemizde cereyan eden ve insanımızı ve insanlığı öldüren bu kavganın taraftarları olmayın insanlık için şiddetin karşısında durun. Karşısında durmazsanız emperyalist güçler bu bölgede katliamlar yapmaya devam edecektir. Akan her damla kan bizlerin kanıdır, yeni hükümetin  barış kardeşlik ve insanlık üzerine kurulması en büyük isteğimizdir.

ADI SOYADI İMZA

Murat gökhan (Amed.Der.Fed,Bşk)
Aydın Gürhan (Erzurum Fed)
Fevzi Donat (Vanfed.Bşk)
Dr.Şerefettin Ekiçi (Muş)
Hüseyin Erzen (Şırnak
İhsan Tuncil (VAN)
İsmail Aktaş (Amasya.Der.Fed.Bşk)
Cihan Çelikkol(Bitlis)
Yusuf Tuncil (VAN-Gölü)
İbrahim Aybek(Bingöl.Der.Fed.Bşk)
Hüseyin Selami Çelebioğlu (Kas-Der-Fed Başkanı)
Dr.Haydar Dulkadiroğlu(Trabzon Sürmene)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.