ALKIŞLAR DENİZ KÖKEN’E OLSUN

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen Corona Virüsü şu ana kadar dünya üzerinde 34 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine 700 binden fazla insanın enfekte olmasına sebebiyet verdi.

 

Hayat birçok ülkede durma noktasına geldi.

 

Her ülke aldığı önlemler ile krizi atlatmaya çalışıyor.

 

Hükümet önlem paketi açıkladı.

 

Her şeyi devlet ’den beklememeliyiz.

 

İşe gidemediği günün ertesinde evine ekmek götüremeyecek birçok insan var.

 

İşi olmayan çalışmayan, zar zor geçinen sosyal yardımlar ile ayakta kalmaya çalışan aileler var.

 

Bu süreç en çok bu insanları etkileyecek.

 

“Evde Kal Türkiye, Hayat Eve Sığar” 

 

Kirasını, Elektriğini, doğalgazınız nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen vatandaş nasıl evde otursun?

 

65 Yaş üstü yaşlıların evden çıkmadan hayatlarını sürdümeleri için yapılan çalışmalar yaşlı insanların hayatlarına kolaylık sağladı.

 

Belediyelerin aldığı önlemler virüsün yayılmasına engel olacak çalışmalar yaparak vatandaşların sağlığını ön planda tutmaya önem gösterdi.

 

Eyüpsultan Belediyesi Corana Virüsü’nün yayılmasını durdurmak için ilk günden bugüne hummalı bir çalışma yürüterek açık kapalı birçok alanı dezenfekte ederek,  denetimlerde bulunarak diğer belediyelere örnek teşkil edecek çalışmalar yürüttü.

 

Krizi yönetmesi anlamında Deniz Köken başarılı bir örnek oldu.

 

Şimdi Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e önemli bir iş daha düşüyor. 

 

Hükümet, valilik, kaymakamlık ve belediye ekonomik zorluk çeken birçok vatandaşa yardım ediyor. Ama yeterli mi?

 

Eyüpsultan’da ihtiyaç sahiplerinin tespiti ve o insanlara yardım kampanyası başlatılarak hayatlarını evde geçirmeleri sağlanmalıdır.

 

Bunun için Eyüpsultan’da büyük bir yardım kampanyası başlatma görevi belediye başkanı Deniz Köken’in başarabileceği bir iş olarak durmaktadır.

 

Siyasi parti ilçe başkanları,meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve iş insanları, kanaat önderleri'nin içinde olacağı bir komisyon türk ifşa sitesi kurarak

 

Eyüpsultan’da ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılmalıdır ki “Hayat eve sığsın”.

 

Yeşilpınar Mahalle Muhtarı Sinan Demir aslında bu kampanyayı Yeşilpınar’da başlattı. Bize düşen görev bu kampanyayı büyüterek tüm Eyüpsultan’a yaymak.

Türk ifşa alemi

Bu önerinin siyasi kutuplaşma yerine birlik beraberliğin ön plana çıkmasının gerektiği bu günlerde birliğimizi berberliğimizi pekiştirmek için fırsat olmasını diliyorum.