SAĞLIK Haber Girişi : 23 Aralık 2021 13:05

ALİBEYKÖYLÜLER HASTANESİNİ İSTİYOR

ALİBEYKÖYLÜLER HASTANESİNİ İSTİYOR
Alibeyköylüler, bölgenin ilk özel hastanesi olan ve 2017 yılında kapanan Haliç Hospital Hastanesi’nin tekrar açılmasını istiyor.

Alibeyköylüler, 2017 yılından bu yana atıl bir şekilde duran hastane binasının Eyüpsultan Belediyesi tarafından tekrar sağlık merkezi olması için sosyal medyada çalışmalar başlattı.

SAĞLIĞA KOLAYCA ULAŞILABİLİYORDU

Alibeyköy’ün ve çevre mahallelerin sağlık sorununa büyük ölçüde cevap veren Haliç Hospital Hastanesi, yakın olması sebebiyle kolayca ulaşılabiliyordu. Hastanedeki birçok branş doktoru da 24 saat boyunca hastaların ihtiyacını görebiliyordu.

280 ÇALIŞANI VARDI

280 çalışanı, acil servisi, doğumhanesi, fizik tedavi ünitesi ve diğer branşları ile önemli bir insan sirkülasyonu yaratan ve Alibeyköy ekonomisine ciddi katkı sağlayan Haliç Hospital Hastanesi’nin kapanması, Alibeyköy esnafını ekonomik olarak zayıflattı.
Taksicisinden kuyumcusuna, lokantacısından nevresimcisine birçok esnaf, hastanenin yaratmış olduğu ekonomik değerden faydalanıyordu.

DENİZ KÖKEN’DEN DESTEK İSTİYORLAR

Uzun süre hizmet veren Haliç Hospital Hastanesi’nin yeniden açılmasını isteyen Alibeyköylüler, sosyal medya üzerinden hastanenin tekrar açılması için kampanya başlattı.

Facebook gruplarında seslerini duyurmak isteyen Alibeyköylüler Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’den hastanenin yeniden bir sağlık merkezine dönüşmesi için proje hazırlamasını ve hayata geçirmesini istiyorlar.