GENEL Haber Girişi : 17 Şubat 2020 12:07

ALİBEYKÖY’DE BİR İLK

ALİBEYKÖY’DE BİR İLK
Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri erasmus programına katılarak Almaya’ya gittiler.

Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Professional Orientation-My Future in Europe!Changes and Challenges for young people in different European Educational Systems. (Profesyonel uyum-Avrupada geleceğim!Avrupaki farklı eğitim sistemlerinde genç insanların karşılaştığı imkan ve zorluklar.) Projesi kabul edilerek  Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri  projenin 2.ayağı olan Almanya çalıştayına katılıdı.

 

Proje Almanya koordinatörlüğünde Estonya,Yunanistan ve Polonya ile ortaklaşa yürütülmektedir.

 

Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri’nin Almanya çalıştayı 27-31.01.2020 arasında gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Almanya eğitim sistemi ve işyerinde eğitim sistemleri incelendi. Öğrenciler Almanya'da sosyal etkinlikere katıldı.

İş yerinde eğitim (Staj) kapsamında Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Evonik,TE Technology firmaları ziyaret ederek, Frankfurt Airport çalışma sistemi inceleme şansı buldu.

 

Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Almanya’da öğrenci ve işyeri temsilcilerini buluşturan Hobit Fuarına  da katıldı

 

Projeye katılan okul yönetimi “Projemiz çok verimli geçmiş; Öğretmen ve öğrencilerimizin eğitim-öğretim hayatlarına çok olumlu katkıları olmuştur.” Açıklaması yaptı.