GÜNDEM Haber Girişi : 11 Eylül 2019 13:22

AĞA VE AĞA YAKINLARINA YEME İÇME BELEŞ

AĞA VE AĞA YAKINLARINA YEME İÇME BELEŞ
Medya Haliç Gazetesi’nden Hakan Hapçıoğlu’nun gündeme getirdiği Eyüpsultan Belediyesi’nin Sosyal Tesisleri’nin durumu ile ilgili iddialar belediyenin parasının nasıl çar çur edildiğini gösteriyor

Kamuoyunun Hakan Hapçıoğlu'nun  "Ensari Konağı’nda Neler Oluyor? "  haberiile gündeme gelen konu sosyal medyada büyük tepki yarattı.

 

Borç batağında bulunan Eyüpsultan Belediyesi sosyal tesislerinde Şener Şen'in " AĞA'YA BELEŞ" Filim repliği misali Ak Partili siyasi ağalar ve yakınları hesap ödemden kul hakkını afiyetle yiyerek masadan kalkıyorlar.

 

Gazeteci Hakan Hapçıoğlu’nun gündeme getirdiği konu sosyal tesislerin Ak Partililerin yeme içme mekanı olduğunu kamuoyuna gösterdi.

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken her meclis toplantısında meclisten borçlanma yetkisi alarak belediyeyi borçlandırırken Ak Partililer belediyenin sosyal tesislerinde gerek indirimli gerekse hesap ödemeden yiyip içiyorlar.

 

Eyüp Sultanlıların vergileri ağaları ve yakınlarını doyuruyor.

Esbaş'a bağlı olan diğer sosyal tesilerde durum farklı mı?  Onu da yiyip içenlerin vicdanlarına bırakmak lazım.

Allah doyursun diyoruz…

 

Hakan Hapçıoğlu'nun haberi

Ensari konağı’nda neler oluyor?

Remzi Aydın’ın döneminde çok fazla iş yapmayan, ancak Deniz Köken’in başkanlığa gelmesiyle işleri açılan Ensari Konağı’nda bazı garip uygulamaların olduğunu gözlemledik.

Ensari Konağı’nı bilmeyenler için söyleyeyim, Eyüpsultan Belediyesi’nin sosyal tesisleri. Hani pek çok semtte İBB’nin sosyal tesisleri var ya, bu da Eyüpsultan Belediyesi’nin sosyal tesisleri. Önceki dönemde hem fiyatların yüksek olması hem de kalite ve hizmetin düşük olması Eyüplülerin bu tesislerden uzak durmalarına sebep oluyordu.  Deniz Köken başkan olduktan sonra, kalitenin ve hizmetin iyileşmesi ve en önemlisi fiyatların düşürülmesi sonucunda vatandaşların uğrak yeri oldu.

Ancak burada gözlerden kaçmayan bir durum var. Zaten fiyatları makul olan bu tesislerde gördüğümüz bazı üst makamlardaki belediye çalışanlarının ve yakın akrabalarının(!) hesap ödemeden çıktıklarına şahit olduk. Belediye çalışanlarının kimliklerini ibraz ederek indirim almaları da gayet doğal bir durum.

Ancak geçtiğimiz günlerde hesabımızı öderken yaşadığımız bir olay bu yazının kaleme alınmasına neden oldu. Adisyonu kasaya veren bayan Ak Parti kadınlar kolundan olduğunu söyleyince indirim yapıldı. Öğrendiğimize göre bu indirim oranı yüzde 25’miş.

Böyle bir indirimin CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi veya diğer partililere yapıldığını zannetmiyorum. Bu indirim olayının ya tamamen kaldırılması ya da diğer partililere de uygulanması gerektiğini savunuyorum. Partisi iktidarda olanın bu nimeti sonuna kadar sömürmesini de hiç hoş karşılamıyorum.

Umarım Belediye Başkanı Deniz Köken bu konuyla ilgili olumlu bir adım atar.