GENEL Haber Girişi : 07 Ekim 2018 13:47

ABDULLAH DÖLEK ŞEHİTLİK'DE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI

ABDULLAH DÖLEK ŞEHİTLİK'DE DÜZENLENEN  TÖRENE KATILDI
Eyüpsultan Kaymakamı Dölek, İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95. Yıl Dönümü Kapsamında Düzenlenen Törene Katıldı.

Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95. Yıldönümü kapsamında, şehre giren ordunun başındaki komutan olan Kurtuluş Savaşı kahramanlarından General Şükrü Naili Gökberk’in kabri başında düzenlenen törene katıldı.

Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törene Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek’in yanı sıra 52. Tümen Kurmay Başkanı İstihbarat Albay Zeki Bilal Şanlı, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sadık Tatar, Eyüpsultan Belediye Başkanlığı adına Cemal Memiş, kurum müdürleri ve askerler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, özgeçmişi de okunan General Şükrü Naili Gökberk ve tüm şehitler için yapılan duaların ardından, Kaymakam Dölek ve törene katılanlar, General Gökberk’in kabrine karanfil bıraktı.

Yapılan duaların ardından Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, burada yaptığı açıklamada, tarihi boyunca hiçbir sömürüye, baskıya ve işgale boyun eğmeyen milletin, 6 Ekim 1923'te düşmanları İstanbul'dan temizlediğini dile getirdi.

Kaymakam Dölek, konuşmasının devamında ise şunları söyledi;

"Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kabri başında bulunduğumuz Şükrü Naili Paşa ile komutasındaki kahraman ordumuzun tüm fertlerini ve bu toprakları bizlere ebedi vatan kılan kahraman ecdadımızı, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın kurtuluş gününü kutluyorum."

Tören, Edirnekapı’da bulunan şehitlerin kabrine karanfil bırakılıp, dualar edilmesinin ardından son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.