5. LEVENTTE UZLAŞAMAYAN MİLLET İTTİFAKI

Eyüpsultan’ın yeni mahallesi, sitelerden oluşan korunaklı 5. Levent mahalle muhtarlığı seçimleri gerçekleşti. 4 adayın kıyasıya çalışmaları sonucu 6.500 nüfuslu mahallede toplamda 2083 kişi seçime katıldı. Aday olmadan istifasını İYİ partiden veren Pınar Burşem Çevli, CHP’ye yakın isimlerden Esra Aksak ve Hasan Çırabacak seçimin kaybedenleri olurken. AKP’ye yakın isim Süleyman Alipaşaoğlu seçimi kazandı.

 

Ankara’da MİLLET ittifakının genel başkanları bir araya gelip iktidar hayallerini kurarken, Eyüpsultan’daki MİLLET ittifakı unsurları bir araya gelemeyip, gelecek Eyüpsultan yerel seçimlerinde çok önemli rol oynayacak 5. Levent mahallesinde dezavantajlı duruma düşmüş oldu.

 

5. levent yüksek güvenlikle ve lüks konutlarıyla meşhur bir bölge olmakla birlikte önümüzdeki yerel seçimde siyasi partilerin ve adaylarının propaganda çalışmalarında bu seçmenlere ulaşmakta zorluk çekecekleri bir mahalle olacağından, mahalle muhtarlık seçimleri siyasi partilerce önem arz ediyordu.

 

MİLLET ittifakının Ankara’daki liderleri bir masada buluşup iktidar hedeflerini konuşurken, yereldeki siyasi temsilcileri ve aktif siyaset yapan kadroların bu denli yan yana gelemeyişi Eyüpsultan siyasetinde soru işaretleri oluşturuyor.

 

Özellikle CHP ilçe başkanı Doğan Sarıtaş, CHP il yöneticisi Güler Işıkcevahir gibi isimlerin bu süreçte adayı teke düşürememeleri yerel siyaset açısından ciddi bir başarısızlıktır. Adayın teke düşürülmesinde, Hem İYİ Parti hem CHP İl başkanlıkları daha aktif rol üstlenip adayları teke düşürebilir ve gelecek yerel seçim açısından genel merkezlerine; “biz tabanda uzlaşıyı sağlayabiliyoruz” mesajını verebilirdi.

 

Yerel siyaset temsilcilerinin, bir mahalle seçiminde bile başarısız olmaları önümüzdeki yerel seçim açısından bir referans veriyor ve tabanda sağlayamadıkları uzlaşıyı yaklaşan belediye seçimlerinde de veremiyor olmaları Millet İttifakı destekçilerinde endişe ile karşılanıyor. Süreç kötü yönetilince haliyle Siyasi Partilerin genel merkez düzeyindeki başkan yardımlarının da yerel seçimlerde müdahil olması da önem arz etmiyor değil.

 

2024 Eyüpsultan yerel seçimlerine umalım ki bu mahalle seçimi ders niteliğinde olsun ve her bir grubun veya siyasi yapının ne kadar önemli olduğunu görebilelim.

 

Kazanmanın diğer bir yolu da paylaşmayı bilmektedir…

 

Etiketler : 5.LEVENT